Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Plakal jako malé dítě! Šokující svědectví kamaráda myslivce, kterého potrhal medvěd

Agresivní medvěd zaútočil na Pavla.
Agresivní medvěd zaútočil na Pavla.  (Autor: Profimedia.cz - ilustrace)
Autor: shp - 
16. října 2018
05:15

Myslel si, že to bude pohodový lov zvěře v lese s přáteli. Výlet Pavla (54) do hvozdu v Zabiedově v okrese Tvrdošín se však změnil v drsný boj o život. Napadl ho totiž krvelačný medvěd. Pavol se bránil, seč mu síly stačily, ale stejně ho šelma vážně zranila. Co se v lese přesně stalo?

Pavol se rozhodl, že po společném lovu s odvážnými kamarády ve zdejším lese se vydá do zdejší doliny sám. Myslel si, že to zvládne. To byla jeho osudová chyba. Chyba, za kterou málem zaplatil životem. Zničehonic se na něj vyřítila dravá šelma.

Když ho medvěd napadl, bránil se Pavol, seč mu síly stačily. Ochránit chtěl zejména svůj obličej. Útok šelmy byl však velmi lítý. Jakmile se do něj zakousla, z jeho hrdla vyšel bolestivý křik. To byl ten okamžik, kdy se jeho přátelé za ním vydali zpět, aby mu pomohli.

Když přiběhli na místo ataku a viděli krvavý masakr, zděsili se. Viděli, jak dravý medvěd hryže Pavla, který bojuje o svůj život. Vystřelili proto do vzduchu, aby šelmu zahnali na útěk. To se jim naštěstí povedlo. Medvěd utekl. Pavol však utrpěl vážná zranění.

Musel velmi trpět, plakal jako malé dítě. Byl to pro nás strašný pohled. Do vzduchu jsme vystřelili, asi po pěti minutách se medvěd lekl a utekl,“ řekl jeden z dalších myslivců deníku Plus Jeden Deň. Rodina Pavla se k incidentu nechtěla vyjadřovat.

Takovýto útok zažil poprvé,“ řekl webu zdroj blízký rodiny. Zranění Pavla však byla vážná. „Muž měl mnohočetné poranění z pokousání, po ošetření ho při vědomí přivezli do nemocnice v Trstené,“ řekla webu Nový Čas mluvčí záchranářů Alena Krčová.

Podle zdroje webu leží Slovák na chirurgickém oddělení. Je mimo ohrožení života, ale je na tom špatně psychicky. Jaká jsou ale přesně jeho zranění, není jasné. Odborníci se shodují, že při útoku medvěda je zapotřebí zachovat klid a nedělat rychlé pohyby.

VIDEO: Medvěd roztrhal muže, který si s ním chtěl udělat selfie.

imiznda ( 16. října 2018 23:37 )

nechápu že toho medvěda nezastřelili

rockyshowman ( 16. října 2018 21:59 )

V roce 2002 mě prohnal v hlubokém lese na Bystřičce medvěd ! Zachránila mě nedaleká usedlost. Vysoký plot jsem přeletěl jako mladík a velký hlídací pes za ním byl v tento moment můj nejlepší kamarád. Tento hlídač chlupáče odradil. Na rekreační chatu jsem se vrátil potlučený a podrápaný od křovin a kamení. Takže, kdo to nezažil, ten neuvěří. Pokud tento můj článek budou číst pamětníci určitě si dnes již s humorem vzpomenou jaký to byl horor. Následně byl medvěd zlikvidován. A můj názor- tam, kde žijí lidé, tam volně pobíhající medvěd nepatří! Je to dobré nejen pro lidi, ale i pro toto divoké zvíře !

Desterz ( 16. října 2018 17:43 )

Jejda. To vážně není fér. Vždyť si vyrazil jen tak trochu zazabíjet, a ony se najednou role maličko vyměnily.

Monikay ( 16. října 2018 15:08 )

Tak to by asi plakal každý. Přeju pánovi ať se mu o tom každou noc nezdá...

sigmae ( 16. října 2018 12:47 )

v lese číhají krvelační myslivci, občas střílejí i do lidí, toto je v lese největší nebezpečí

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání