Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Martin se ztratil v lese, kolem kroužil medvěd: Zachytily ho pozorovací kamery

Video se připravuje ...
Autor: shp - 
9. října 2018
20:25

Slovák Martin (43) měl velké štěstí v neštěstí. Zabloudil v lese na hřebenu Veľké Fatry. Chodil stále dokola a nemohl najít cestu ven. Naštěstí muže zachytila kamera, která ve hvozdu natáčí medvědy. Jeden z nich přitom Martina minul jen o pár metrů.

„Bylo vidět, že pán je celý promočený a celý dezorientovaný,“ řekl TV Novinám pracovník horské služby, která se podílela na Martinově záchraně. Muž si o pomoc zavolal kamarádovi.

Naštěstí ztraceného muže spatřili lidé i na kameře, která v divoké přírodě natáčí medvědy. Lokalizovat Martina se pak naštěstí podařilo. „Byl jsem takový malátný,“ přiznal o svém výletu do lesa muž.

Jeho příbuzní byli strachy bez sebe, když věděli, že bloudí v lese. „To se nedá říct normálně, byl to obrovský strach,“ prohlásila Martinova manželka. Muž je kromě pár odřenin a podlitin v pořádku. A může mluvit o velkém štěstí, jen chvíli za ním se totiž na kameře objevil i medvěd!

Ochránci zvířat jsou však rádi, že kamera zachytila i šelmu. Záběry jim totiž ukázaly, že je jednoho z medvědů potřeba dočasně uspat, aby mu mohl být sundán monitorovací obojek.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání