13. listopadu 2017 otřásl Prahou případ brutálního napadení mladé dívky v Horních Měcholupech. 18letá E. W. se kolem desáté hodiny večer vracela z taneční školy, nedaleko jejího bydliště na ni ale čekal útočník – 17letý chlapec, se kterým chodila na gymnázium. Nejprve se procházeli po ulici, podle svědků před ním pak ale dívka začala utíkat a křičela, on ji pak povalil na zem a začal do ní bodat. 

„Večer, když se dcera nevracela, tak jsem se šel podívat, kde je. Najednou mě zastavili dva policajti a ptají se mě, jestli jsem neslyšel nějaký křik. Říkám, že ne, ale hledám dceru. Já jsem řekl její jméno a oni říkali, jak se jmenuju, a oni drželi její občanku,“ popsal nejhorší večer svého života dívčin otec. Jeho dcera utrpěla množství bodnořezných ran a byla ve vážném stavu převezena do nemocnice.

Státní zastupitelství nyní obžalovalo chlapce z pokusu o předem plánovanou vraždu spáchanou zvlášť surovým způsobem, uvedla mluvčí Městského soudu v Praze Markéta Puci. Mladík však kriminalistům řekl, že si na napadení nepamatuje. Zpovídat se ale bude i mladistvá dívka – ta podle obžaloby útočníka k brutálnímu činu navedla. Pokud jim vinu prokážou, hrozí dvojici maximálně desetileté vězení. 

Fotogalerie
19 fotografií