Kromě pobytu za mřížemi musí Roman M. zaplatit poškozené ženě 24 600 korun jako náhradu za nemajetkovou újmu a přijde i o lovecký nůž. Rozsudek není pravomocný, obě strany si ponechaly lhůtu pro odvolání.

Incident se odehrál v jednom z plzeňských paneláků v městské části Bory. Dvojice popíjela v restauraci, domů se vrátili oba notně »pod parou«. Hádka se pak zvrhla v krvavé drama. „Loveckým nožem s čepelí dlouhou 20 cm bodl ženu do břicha. Rána byla hluboká 9 cm a zasáhla tenké střevo a játra. Část jich museli lékaři odstranit. Ženě ale zachránili život,“ řekl státní zástupce Jiří Richtr.

Muž se hájil tím, že se mu na lovecký nůž partnerka sama nabodla. „Chtěl jsem od ní odejít. Vzal jsem čepelky na holení, můj lovecký nůž a mobil. Pro ostatní věci jsem si chtěl přijít později. Chtěl jsem po ní klíče od dveří. Strčila do mě a z ruky mi vypadly věci, mezi nimi i nůž. Zvedl jsem ho, ona zavrávorala a spadla mi na něj plnou vahou,“ vypovídal Roman M. u soudu.

Zraněnou pak prý položil na postel a přikryl jí ránu ručníkem. „Zvedl jsem ze země mobil a chtěl jsem zavolat záchranku. Jenže jak jsem byl rozrušený, tak jsem se spletl a zavolal jsem policii,“ dodal Roman M. Ten byl už čtrnáctkrát soudně trestaný a čtyřikrát seděl ve vězení. V dubnu s ním začal jiný soud, kde se zpovídal z loupežného přepadení.

VIDEO: O zranění zaměstnance výkupny kovů, kterého téměř umlátil recidivista.