Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Lovec si myslel, že šípem zabil medvěda. Když se šel ujistit, šelma na něj zaútočila

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: msj - 
31. srpna 2018
19:47

Odvážný lovec v jižní Kalifornii skolil 130kilového medvěda pomocí luku a šípu. Když se šel přesvědčit, že je opravdu mrtvý, medvěd na něj zaútočil.

Muž se svými dvěma kumpány v pátek legálně lovili medvěda v pohoří San Bernardino v okrsku Riverside. „Když běžel k medvědovi, tak na něj to zvíře skočilo a šíleně ho zřídilo,“ řekl Patrick Foy, kapitán kalifornského oddělení pro rybolov a přírodu.

Muž útok přežil, ale byl hospitalizován s vážnými zraněními. Oddělení celou záležitost prošetřuje. Lovení medvědů s lukem a šípem je v jižní Kalifornii legální během lovecké sezóny, která začíná na konci srpna a končí začátkem září, nebo pokud je zabito 1700 medvědů.

Lovci, kteří si seženou povolení, mohou používat pouze luk a šípy. Střelné zbraně jsou zakázané. „Přiblížit se ke zraněnému zvířeti je nebezpečné. Může si totiž uvědomit, že je pod nějakou hrozbou a bude se zběsile bránit,“ pokračoval Foy. „Útoky medvědů jsem velmi vzácné,“ uzavřel. 

 

0707 ( 7. září 2018 10:32 )

Který magor psal tento hnusný článek! "Odvážný lovec", to je jako co???? Bezcitný magor s psychopatickými a zákeřnými sklony! Žádný normální lidský jedinec by nebyl schopen zbaběle zavraždit bezbranné zvíře, navíc v jeho přirozeném prostředí!!!! Je mi z těch úchyláků špatně!!!!!!

europa ( 1. září 2018 07:20 )

Legálně povolené vraždění medvědů? No to je děs. Ti duševně nemocní chudáci, které baví vraždit zvířata, by si VŠICHNI zasloužili zhebnout!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání