Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Porodila mezi pokladnami v supermarketu! Vše zachytily kamery

Autor: chal - 
2. listopadu 2018
15:33

Zajímavé vytržení z pracovní rutiny zažila ruská prodavačka Jelena Barsukovová (35). Těhotná zákaznice jí totiž při placení sdělila, že nejspíš nadešla její hodinka. Jelena se zachovala jako zkušená profesionálka a zákaznici porodem úspěšně provedla. Pod dohledem bezpečnostních kamer, samozřejmě.

„Body sbíráte?“ „Ne, ale právě jsem začala rodit.“ Asi tak nějak mohla vypadat konverzace mezi 28letou zákaznicí supermarketu a pokladní v ruském městě Nazyvajevsk, nedaleko Omsku. Nastávající maminka se totiž při placení u pokladny chytila za břicho a oznámila, že čas na převoz do porodnice už opravdu minul.

Jelena byla nejdříve v šoku a nevěděla, co má dělat, pak se jí ale zmocnila cílevědomost a začala jednat. Zavolala sanitku, ale než zdravotníci přijeli, matka s její podporou a s pomocí dvou dalších zákazníků dokázala porod úspěšně završit. „Nebyl čas přemýšlet,“ vysvětlila Jelena, která by se jistě neztratila ani jako zdravotnice v porodnici.

Dramatické scény odehrávající se u vedlejší pokladny ostatní zákazníky příliš nezajímaly. V poklidu nakupovali dál. Porodu přihlíželo jen pár zvědavců.

Manažerka obchodu Anna Cibulsková (40) se o výjimečné situaci dozvěděla od jedné ze zaměstnankyň. „Přiběhla ke mně do kanceláře a řekla, že v obchodě rodí nějaká žena. Tak jsem zavolala sanitku a šla se podívat, co se děje,“ řekla médiím. Anna ocenila jednání pokladní i obou zákazníků, kteří ženě porod pomohli dovést ke zdárnému konci, i když nikdo z nich neměl medicínské vzdělání.

„Hlavní je, že všechno dopadlo tak, jak mělo,“ uzavřela manažerka. Dítěti i jeho mamince se daří dobře. Je to chlapeček, dostal jméno Ivan a vážil 3600 gramů. Nezbývá než dodat, že, ani rodička sama nebyla bez zkušeností. Podle neověřených zpráv čekalo na Ivana doma 5 sourozenců.

Zobrazit celou diskusi