Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Popálená maminka Marta konečně našla štěstí: Rok od požáru na porodním sálu se vdala!

Autor: DH - 
25. října 2018
14:47

Jako na horské dráze se musí cítit mladá maminka Marta (29) ze slovenského Trebišova. Před rokem při porodu vymodleného synka Štefana žena začala přímo na sále zničehonic hořet, přičemž utrpěla vážné popáleniny. Období smutku ale rázem vystřídalo to šťastnější rodičovské. A teď na den přesně přišla dokonce i svatba!

Život mladou Martu (29) rozhodně nešetří. V útlém věku si prošla několika vážnými úrazy a pak jí několik týdnů před porodem náhle a nečekaně zemřel první manžel Jaroslav (†36) na selhání srdce. Slovenka doufala, že narozením vymodleného synka její utrpení už skončí, opak byl však pravdou. 

Při porodu pod ní totiž z dosud neznámých důvodu vzplálo lůžko a maminka skončila s vážnými popáleninami. „Dcerka v jednom momentě vykřikla: Pálí, pálí! Všimla jsem si, když jí sestřičky zvedly hlavu, že se podložka pod ní vznítila,“ popsala hrůzný moment její maminka Daniela. „Martuška utrpěla popáleniny třetího stupně na třiceti procentech těla. Nejvíc to odnesla levá noha od kolene po zadek, ale popáleniny má i na přední straně od zadku přes krk až po hlavu,“ doplnila. Nebohá Marta se tak se svým milovaným synkem mohla vidět až týden po jeho narození. Poté se však na ni konečně usmálo štěstí.

Osud mladé mamince přihrál novou lásku a Marta teď prožívá ty nejšťastnější chvíle svého života. Se svým partnerem Štefanem (30) si dokonce slíbili věrnost před bohem. „Stál při mně, byl mojí oporou a pomohl mi překonat to nejhorší. V nemocnici u mě byl každý den,“ řekla šťastná maminka.

Zmínila také, že po narození synka vše nabralo rychlý spád. „ Přestěhovali jsme se do Košic, přišly zásnuby, společné bydlení a nakonec svatba,“ svěřila se. Rány z minulosti ale Martu provázejí dodnes. „Musela jsem řešit i méně příjemné záležitosti. Dědické řízení po prvním manželovi či výslechy na policii kvůli incidentu v trebišovské nemocnici,“ povzdechla si Marta, která tím poodhalila, že vyšetřování loňské tragédie stále nemá jasný výsledek.

Na den přesně

Dvacátý říjen bude asi pro Martu v životě znamenat mnohé. Den, kdy se v nemocnici podruhé narodila, skutečné narození synka a nyní i výročí svatby. I kvůli nedostatku termínů v kostele obřad proběhl na den přesně od tragédie. Malý Števko (1) tak na svatbě rodičů oslavil první narozeniny.

„Jaký hezčí dárek jsme mohli dát našemu Števkovi, než kompletní rodinu s otcem?“ těší Martu, která už snad v životě pozná jen ty šťastné chvíle.

petrw ( 25. října 2018 18:37 )

to je teda strasny ..chudak mamina ...ještě ze to dopadlo pro ni

bluedream ( 25. října 2018 17:34 )

Tohle se stalo mé kamarádce při gynekologické operaci. Chytla jí zadnice a stehna a musela na rozsáhlou plastiku kůže. Špitál se zezačátku též tvářil, že vůbec netuší, jak se to mohlo stát, ale při tlaku na něm dostáhla mimosoudního vyrovnání a příčina byla docela prozaická - špatně použitá desinfekce s alkoholem, která se v souvislosti s použitím elektrokauteru vzňala, když zajiskřil.

Zobrazit celou diskusi