Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dívku (13) znásilnil prodavač sladkostí. Porodila trojčata: Teď živoří v chatrči

Autor: ital - 
25. října 2018
13:51

Mladou Franciscu Lopez Perez (13) z Guatemaly znásilnil potulný prodavač bonbonů. Dívka po odporném činu otěhotněla, ale zjistila to teprve tehdy, když se jí začalo zvětšovat břicho. Později se jí narodila trojčata, z nichž každé vážilo necelý kilogram. Z dětí přežilo pouze jedno a to je teď v péči lékařů.

Hrůzný čin se odehrál ve městě Momostenango v Guatemale. Francisca, která nebyla schopná pachatele násilného činu identifikovat, dala život třem miminkům, jejichž zdravotní stav byl velmi bídný. Každé z trojčat vážilo necelý kilogram. Dvě z nich byla okamžitě převezena do místní nemocnice, kde později zemřela.

S miminkem, které jediné přežilo, žije nyní mladičká maminka v extrémní chudobě.  Se svou matkou a sedmi bratry životří v prkenné chatrči. Za svým děťátkem musí neustále docházet do nemocnice, jelikož chlapeček potřebuje pravidelný umělý příjem kyslíku.

Na případ Lopez Perez upozornila guatemalský Úřad pro sledování sexuálního a reprodukčního zdraví (OSAR). Podle něj jde jen za období od ledna do června letošního roku o jedno z dvou tisíc těhotenství týkající se dívek ve věku 10–14 let. Za stejnou dobu otěhotnělo přibližně dalších 59 tisíc 15–19letých dívek.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání