Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno 21°C

Narkomanka Katka prosí Třeštíkovou: Splň, co jsi mi slíbila!

Autor: yks - 
19. října 2018
15:24

Uplynulo už 22 let od chvíle, kdy se poprvé protnuly osudy tehdy ještě mladé a pohledné narkomanky Kateřiny Bradáčové (40) a budoucí slavné režisérky Heleny Třeštíkové (69). Od jejich nedávného setkání se drogami pronásledovaná žena propadá stále hlouběji. Stále však doufá, že jí letitá známost se ženou od filmu pomůže na její těžké cestě.

Setkání hlavní protagonistky celovečerního dokumentárního filmu Katka s jeho režisérkou se uskutečnilo v září v redakci serveru eXtra,cz. Katka a Helena Třeštíková si  padly do náruče a strávily spolu chvíle plné hovoru a vzájemného porozumění.

Když se potkaly poprvé, zdála se možná Katčina cesta k abstinenci podstatně snazší. Tentokrát se redaktorům eXtra přiznala k tomu, že prvním problémem, který aktuálně řeší, je chybějící překupník drog.

„Je to špatné s dealerem, který zmizel. Není k sehnání. Bude určitě někdo nový, ale v tuto chvíli není nikdo k sehnání,“ postěžovala si redaktorovi eXtra.cz. Ona sama je prý ve výrazně horším stavu než v září.

Před měsícem říkala, že potřebuje impulz, aby se svou závislostí svedla další bitvu. Nová spolupráce se slavnou režisérkou se takovým impulzem možná mohla stát, jenže navzdory slibům, v kontaktu nejsou.

„Přiznám se, že jsem Katku ještě nekontaktovala. Dokončuji své pracovní závazky a právě jsem ve střižně. Teď se omlouvám, ale budu muset končit, mám toho opravdu nad hlavu,“ řekla Třeštíková redaktorům do telefonu.

Jenže Katka od ní očekává ještě něco jiného než další film. „Hrozně bych si přála, aby mi Helena pomohla. Alespoň kdyby mi koupila ten stan, jak slíbila. Nevíme s přítelem, jak přežijeme zimu. Měli jsme být na ubytovně, ale asi to nedopadne,“ svěřila se. Říká, že je na tom zdravotně špatně. „Zimy se opravdu bojím. Kdyby aspoň ta Helena…,“ dodala na závěr.

safinka59 ( 20. října 2018 06:21 )

 ...tak nakonec je vinna paní Třeštíková ?! Feťácká troska promarnila tisíc možností podané ruky, tisíckrát se dušovala, jak se snaží přestat a docházela na metadon...jak dělá vše pro to, aby vídala dceru, dostala ubytovnu...jak je možné, že ona, která nikdy nepracovala dostává podporu ?! V posledním dokumentu na Seznamu řekla, že potřebuje s tím jejím kumpánem několik stovek denně na dávku !!! Chce stan ?! Ať si ho koupí ! Nevím kdy jí režisérka stan slíbila, ale poslední roky v kontaktu ani telefonicky nebyly !!! Nevím kde bere tu drzost ještě po někom něco chtít a poukazovat na zimu, která se blíží...?! Téměř třicet let pohrdala pomocí, zneužívala sociální systém, nenašla motivaci ani v narození dcery ! K čemu jsou dobří takový lidé ? Jaký přínos ? Hnus, hnůj !!!

Mischel84 ( 20. října 2018 03:03 )

 Vy jste tady nikdo ten dokument o shledání Katky s Třeštíkovou neviděl?? Ať už je Katka jakákoli, tak Třeštíkovou pohrdám a je mi na zvracení z ni než z Katky! Dělala jak Katku ráda vidí, div se nerozplynula a na ten stan řekla, že ho Katce koupí!myslím že to je to nejmenší, co by ještě pro Katku mohla udělat! A pokud někdo před kamerama slíbí něco a nedodrží to, tak je pro mě tlučhuba a egoistický sobecký člověk teď mluvím o Trestikove! Nemyslite, že ten stan už fakt mohla koupit, když ji to slibila?! Myslím, že za to, že pro ni Katka poskytla materiál k dokumentu,co se stal bestsellerem ve školách, léčebnách atd... tak si ten stan co chtěla a myslím, že už věděla, že je to její poslední přání, co ji zbývá, tak by si ho zasloužila# Kdybych nebyla odjinud než z Pha, tak bych ji ten stan koupila! Zřejmě k posledním Vánocům.... Lidi, nebuďte tak lhostejní, přející jen to zlé a nesudte!!! Každému se může stát to samé... nikdy nevite kde se octnete v jake životní situaci a budete tu pomoc potřebovat vy!

mim33 ( 19. října 2018 21:54 )

Každá je závislá na něčem jiném, ale obě se starají hlavně o svůj fet.

Petr Rachilem ( 19. října 2018 21:54 )

 Katka je názornou ukázkou toho,čemu se říká nula. Sliby a nikde za dlouhá léta nic žádná změna. Jo vlastně ano je jedna, vypadá ještě hůř nežli drive. Škoda života ale když si ho vlastně neváží tak asi ani ne. Sbohem Katko.

MocnyKapitalista ( 19. října 2018 21:29 )

A co si ma hodit?

Zobrazit celou diskusi