Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Muž propadl skleníkem, pořezal se a z tepny mu stříkala krev. Život mu zachránili policisté

Autor: shp - 
10. srpna 2018
19:17

Jako hrdinové a muži na svém místě se ukázali dopravní policisté Jaroslav Hájek a Jiří Tichota. Když byli přivoláni v Horšovském Týně k vážně poraněnému muži, z jehož tepny na ruce stříkala krev, zachovali chladnou hlavu a začali bojovat o jeho záchranu. Byli úspěšní, nešťastníka se jim podařilo udržet při životě.

Muž pracoval ve svém skleníku. Nedopatřením však uklouzl, spadl a ruku si pořezal tak nešťastně, až mu z tepny začala téct silně krev. Manželka si myslela, že je mrtvý, a ve zmatku a z rozrušení zavolala namísto záchranky policisty. Ti si však věděli moc dobře rady.

Na místo do Horšovského Týna byli ihned vysláni policisté. Nejblíže byla hlídka policistů Dopravního inspektorátu, kteří přijeli na místo minutu po oznámení. Oznamovatelka již čekala před domem a zavedla je na zahradu za dům, kde se nacházel zraněný muž,“ uvedla mluvčí Dagmar Brožová.

Policisté zjistili, že osmašedesátiletý muž má proříznutou tepnu na pravé ruce, ze které stále stříkala krev. Vedle muže se nacházely ručníky a lékárnička. Policisté zaškrtili ránu a pomocí ručníků ji stlačili, tím zastavili další krvácení. Muže se jim podařilo stabilizovat a probrat,“ pokračovala Brožová. Manželka jim byla velmi vděčná.

Následně si muže převzali zdravotníci. Nebýt ale policistů, nemusel by tu zraněný muž už být. „Policisté pprap. Jaroslav Hájek a prap. Jiří Tichota prokázali duchapřítomnost a statečnost a svým okamžitým a profesionálním jednáním a poskytnutím první pomoci zachránili muži život. Za to si zaslouží respekt a velké poděkování!“ uzavřela mluvčí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání