Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Školák z Třebíčska si podřezal žíly: Ležel v koupelně v krvi, popsali policisté

Autor: ital - 
31. října 2018
15:41

Policisté z obvodního oddělení v Třebíči – Filip Tretera a Miroslav Špaček – byli odměněni plaketou za mimořádný čin. V polovině října se jim totiž podařilo zachránit mladého chlapce, který se pokusil u sebe doma v koupelně o sebevraždu. Původně měli namířeno k úplně jinému případu.

V polovině října byla ve večerních hodinách poslána policejní hlídka k prověření případu protiprávního jednání. Po cestě však dostali hlášení o nezletilém sebevrahovi v rodinném domě, který se nacházel jen několik desítek metrů od místa původního vyšetřování.

Jeden ze zachránců případ popsal slovy: „Když jsme vtrhli dovnitř, nalezli jsme chlapce, jak leží v koupelně již téměř v bezvědomí. Velmi silně krvácel z obou rukou. Rychle jsem přemýšlel, kde co nejrychleji sehnat něco, co bychom mohli použít jako nejvhodnější škrtidlo.“ Policisté nakonec sáhli po pásku od županu.

Až do příjezdu rychlé záchranné služby prováděli oba muži zákona chlapci resuscitaci. Podle slov zasahujícího lékaře měla první pomoc, kterou strážníci sebevrahovi poskytli, zásadní a rozhodující vliv na záchranu jeho života.

Oba policisté byli za svůj záslužný čin v úterý odměněni Skleněnou plaketou Krajského ředitelství Policie Kraje Vysočina. Cenu jim předal krajský ředitel Miloš Trojánek a prohlásil, že podobné činy dělají dobré jméno policejnímu sboru a krajskému ředitelství.

Věk chlapce policie neuvedla, ale je jisté, že byl mladší 15 let.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání