„Perou se nám tady na předzahrádce hosté, prosím, přijeďte,“ volala zoufalá obsluha jedné z restaurací v Riegrově ulici u centra Plzně na tísňovou linku městské policie.

Když dorazili strážníci na místo, uviděli zkrvavenou ženu s rozbitou hlavou a dvojici mužů, kteří na sebe řvali. „Ošetřili ženě, která byla přítelkyní jednoho z křičících mužů, tržnou ránu nad obočím,“ popsala mluvčí městské policie Jana Pužmanová. Zraněnou si převzali záchranáři a převezli ji do nemocnice.

Na místo dorazili i policisté a začali rozplétat, co se vlastně stalo. „Podle prvotní výpovědi účastníka rozepře měl všemu předcházet spor žen, a to kvůli údajnému šlápnutí na psa,“ řekla Pužmanová.

Politá a zkrvavená

Pes prý neustále štěkal, majitelka ho prý okřikovala, ale zvíře to neutišilo. „To se přestalo okolí líbit a vše vyústilo se slovní rozepři, do které se zapojilo více lidí,“ řekla policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Jedna z žen pak popadla půllitr a učinila hádce rázný konec. „Majitelku psa měla polít pivem a následně ji prázdnou sklenicí praštit do hlavy,“ vypočetla Hokrová. Napadená skončila s tržnou ránou nad obočím. Útočnici se sice snažila pronásledovat, ale ta jí záhy utekla.

„Případ šetříme jako přestupek proti občanskému soužití,“ dodala Hokrová s tím, že totožnost agresorky policisté zatím neznají.

VIDEO: Takhle se servaly dvě ženy na ulici v Americe.

Video
Video se připravuje ...

Dvě Američanky se servaly na ulici. Útočnice, která si začala, byla ráda, že odešla po svých. Twitter