Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Plavčík popsal »férovku« z koupaliště v Dubí: Z Davida tekla všude krev, nejde to dál!

9. srpna 2018
05:26

Rvačka na koupališti v Dubí šokovala veřejnost. Skupinka návštěvníků tu podle svědků brutálně zaútočila na pětadvacetiletého mladíka, který se zastal jedné matky s dítětem. O krvavém incidentu se rozhodl promluvit i plavčík, který se rvačce snažil zabránit.

K otřesnému incidentu došlo v úterý na koupališti v Dubí. Jedno z dětí tu mělo topit druhé, kvůli čemuž se do sebe pustily dvě ženy. "Viděl jsem v dětském brouzdališti ženu, která tam pokřikovala. Okamžitě jsem vzal telefon a šel jsem na místo, kde jsem viděl ženu, která mi začala říkat o tom, jak tam malé děcko topí ostatní a dělá nějaké výtržnosti. Podle mě tak tříleté dítě. Okamžitě jsem se ptal, čí to je dítě, což mi nikdo nedokázal vysvětlit," popsal agentuře JV Press plavčík, který byl očitým svědkem šarvátky.

"Paní říkala, že je tam to dítě už delší dobu a nikdo se o něj nestará. Znovu jsem se ptal, čí je, a pak jsem viděl jeho otce, jak se vracel z hospody a bral si ho. Mezitím tam vznikl konflikt mezi jednou Romkou, která začala pokřikovat na tu paní, proč se o to zajímá, proč se o to stará a co jí je do toho. Paní jí jen řekla, že to dítě tam nemělo co dělat bez dohledu rodičů," doplnil. 

Plavčík si myslel, že tím je vše vyřešené a z místa chtěl odejít. V tu chvíli se ale strhla mezi ženami hádka. Do bazénku přiskočila navíc další žena, která se s matkou topeného dítěte začala poštuchovat a tahat ji za vlasy. "Skočil jsem mezi ně a začal jsem je roztrhávat. Držely se za vlasy, nešlo je roztrhnout. Vše se stalo během zlomku vteřiny. V momentě tam naběhlo strašně dalších lidí a situace byla vyhrocená," řekl svědek.

Ve chvíli, kdy plavčík volal telefonem o pomoc, se do šarvátky zapojovali další lidé. Nejhůř z rvačky  vyšel 25letý David z Teplicka, který podle jiných svědků přiběhl na pomoc napadené matce. "Viděl jsem zkrvavený obličej toho chlapce. Snažil jsem se mu pomoct. Viděl jsem, že mu teče krev z oka, nosu a ze rtu. Zastavoval jsem mu krvácení a mezitím přijela městská policie," uvedl plavčík.

Mladík nakonec skončil s vyraženými zuby a několika tržnými ranami v nemocnici na chirurgii. Jeho příbuzný poté sdílel na sociální síti snímky toho, jak po rvačce dopadl. „Rád bych ukázal světu, jak dopadl dobrý skutek, který včera vykonal můj švagr v Dubí u plaveckého bazénu, kde bránil napadenou ženu a pak byl sám napaden... Za mě a moji rodinu je to hrdina!“ připsal k fotkám Patrick von Velc.

Případem se zabývá i policie, zatím jej ale vyšetřuje jen jako výtržnictví. "Co se v poslední době děje na koupališti v Dubí, hraničí se vším. Protože se tam chodí koupat oblečení, jsou tam věčné incidenty, věčné napomínání. Lidé nerespektují řád, jsou tam obrovské problémy. Lidi k sobě nejsou dostatečně tolerantní," dodal plavčík.

 

Doporučujeme
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání