Náměstek primátora Martin Ander (Zelení) předesílal, že molo nebude jen koupací či opalovací. „Vyzkoušíme, jak lidi nadchne a potom bychom tam mohli pořádat i kulturní akce,“ zasnil se.

Jenže realita je jiná. Dva týdny po velkolepém slavnostním otevření je nové koupací molo za 3,7 milionu korun uzavřeno. Vstoupit se na ně nesmí, maďarská firma je totiž nestihla včas dodělat. Natěšená veřejnost, která se na oblíbenou pláž Sirka hrnula za novou atrakcí, zuří.

Důvod uzavření mola? Chybí k němu žebříčky do vody! Což minimálně bystrčtí politici věděli. Vzhledem k rozhodnutí stříhat pásku ještě před prázdninami ale tento fakt „po brněnsku“ pominuli.

Brněnské úřady se ve stavění vzdušných zámků překonávají. I když nové hlavní nádraží zatím nestojí ani na papíře, radnice už vyhlásila soutěž na jeho pojmenování.

Co si myslí lidé?

* „Asi se čeká s dokončením až na dobu, kdy už v přehradě nebude voda vhodná ke koupání. Oni by ho totiž chtěli lidi používat a kdo by se s tím pak udržoval.“ Lenka V.

* „Chybí schůdky? A který bezpečák to podepíše? Proč to radnice a Lesy nenapsaly na web a neinformovaly občany?“ Glaser V.

* „Trochu to připomíná závěrečnou scénu ve filmu Bílá paní s herečkou Kačírkovou. …vždyť tam žádnej most není… drž hubu a plav.“

Zdroj: Bystrc.com

VIDEO: Na Brněnskou přehradu o víkendu znovu vyjely parníky.

Video
Video se připravuje ...

Na Brněnskou přehradu o víkendu znovu vyjely parníky. Markéta Malá

 

Fotogalerie
6 fotografií