Kirby je zpět. Po party hře Kirby Battle Royale jde opět o hopsačku. Na vzdálené planetě Jambastion došlo kvůli tajemnému rituálu k explozi temného krystalického srdce. Jeho fragmenty byly rozeslány po celém vesmíru a doletěly i na Kirbyho domov Popstar. Z tvorů se stávají po dotyku s Jamba srdci zlouni, ale u Kirbyho je tomu jinak. Ten kus srdce pozře a získá schopnost házet růžová srdíčka a dělat z nepřátel kamarády.

To je největší novinkou v zažitém hopsačkovém schématu videoher s Kirbym. Růžová koule může na své dobrodružství vzít až tři kamarády. Hráči mohou pomáhat počítačem ovládané postavičky nebo může být čtyřčlenný tým tvořen z živých kamarádů. Nutno podotknout, že i když je hra zábavná i v jednom, se skutečnými přáteli je to větší legrace. Až se se všemi spojíte v obří kolo nebo poletíte na hvězdě, pochopíte.

Kirby Star Allies pro Nintendo Switch.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Kirby může klasicky vdechovat a požírat nepřátele a poté je plivat jako projektily. Jejich pokrývky hlav mu dodávají speciální schopnosti. Jde o elementární útoky jako oheň nebo vodu, ale i specifické role. Ohánět se tak můžete se samurajským mečem, bičem, jojem nebo pavučinami. S pomocí přátel pak můžete zbraně a elementy kombinovat a vyřešit tak hádanky, které na vás čekají. Ohnivý meč zničí kvádry ledu atd.

Toto je rodinná hra, takže mozek potrápíte jen lehce. I přesto jde ale o docela akční hopsačku. S mečem i dalšími zbraněmi se utkáte i s bossy. V tomto ohledu hra připomíná jinou Nintendo sérii – Super Smash Bros. Ta je ale přece jenom více bojovkou. Vysokou obtížnost u Kirby Star Allies nečekejte. Ani životnost. Po šesti hodinách hraní vás čeká brzký konec.

Kirby Star Allies pro Nintendo Switch.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer

Opakované hraní se vyplatí kvůli 100% kompletaci, pokud je to vaše hobby. Přítomné jsou i minihry jako skok do oblak, kácení stromu nebo odpalování meteoritů. Na takové to malé rozptýlení. Kirby Star Allies vypadá naprosto parádně a to jak v ruce při handheld režimu, tak na velké televizní obrazovce. Pestrobarevná grafika lahodí oku a vy si uvědomíte, že hra není pěkná, ale dokonce vážně krásná.

Kirby Star Allies je hrou pro celou rodinu a dovedu si představit, že tatínek, maminka a jejich ratolesti si ji užijí úplně nejvíc. Já jsem se bavil i s přítelkyní a to víc než sám. U multiplayeru je skvělé i to, že se kdokoliv může kdykoliv do vaší rozehrané hry připojit a zase odpojit. A nijak vám nepokazí hraní. Kirby Star Allies je prostě další povedená hra pro Nintendo Switch a já už se těším na další díl s tímhle baculatým hrdinou.

Fotogalerie
81 fotografií

Hodnocení Blesk.cz: 78 %

Plusy:
Parádní hopsačka s akčními prvky
Skvělý multiplayer až pro čtyři
Nápadité schopnosti a jejich kombinace
Pestrobarevná grafika

 

Minusy:
Ve více hráčích o dost zábavnější než v jednom
Příliš krátké

 

Infobox
Datum vydání: 16. březen 2018
Platformy: Switch
Cena: 1499 Kč
Výrobce: HAL Laboratory
Vydavatel: Nintendo
Distributor v ČR: ConQuest
Jazyk: AJ