Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Gangster se u soudu pokusil zabít svědka propiskou! Policista ho zastřelil

Svědek u soudu málem přišel o život.
Svědek u soudu málem přišel o život.  (Autor: Profimedia)
Autor: ana - 
20. března 2018
11:24

Federální soud v Salt Lake City zveřejnil čtyři roky staré video, ve kterém je zastřelen Siale Angilau (†25). Ten byl členem nebezpečného gangu Tongan Crips. Angilau se rozhodl zavraždit svědka propiskou. Tomu na poslední chvíli zabránil jeden z přítomných maršálů.

Siale Angilau se během přelíčení rozběhl ke stolu obhájce a chopil se pera. Následně sprintoval k lavici svědků, kterou přeskočil jako gazela. Hrotem pera se pokusil zabít muže, který proti němu svědčil. Podle informací se jednalo o příslušníka stejného gangu.

Přísně střežené video

Záběr nespatřil světlo světa čtyři dlouhé roky. Podle federální služby US Marshals bylo důležitým důkazem v celém případu. Jeden z přítomných maršálů, jehož jméno FBI tají, se okamžitě chopil zbraně a začal pálit.

Muže trefil čtyřikrát. Vyšetřování o vině či nevině ochránce zákona trvalo několik let. Muž byl podezřelý ze zneužití pravomoci veřejného činitele a obecného ohrožení. FBI nedávno všechna obvinění zamítla.

Advokát je nespokojen

Rodinný advokát Bob Skyes řekl, že video dokazuje maršálovo zbrklé chování: „Rozhodně měl použít jiné metody, než střelbu. Poslední tři rány byly vypáleny do již ležícího těla. Síň byla plná důstojníků, zakročit se dalo mírněji a dále dodal: „Neměli právo sahat po střelných zbraních, odkázali ho tak k trestu smrti.“

Anglilau, který perem málem zabil jednoho ze svědků, rozhodně nepatřil mezi svatoušky. Byl jedním ze sedmnácti lidí, kteří čelili obžalobě z roku 2010. Členové gangu tehdy ve velkém přepadávali, loupili a způsobili mnoho zranění.

agfor ( 20. března 2018 13:13 )

Proč ho dotáhli až k soudu, proč ho nezastřelili hned ? V USA to přece jde. Tady můžou beztrestně vraždit jenom doktoři.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání