Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zemana si na inauguraci obleče paní Ivana. V čem prezident složí druhý slib?

Autor: Jakub Veinlich - 
1. března 2018
06:10

Prezidenta Miloše Zemana čeká 8. března na Hradě druhá inaugurace. A laici i módní experti budou pečlivě sledovat, v čem se hlava státu ve Vladislavském sále před 700 hosty ukáže. Tentokrát si prý slavnostní „ohoz“ opětovně zvoleného prezidenta ohlídá první dáma Ivana Zemanová. A podle informací Blesk Zpráv přijde oproti první inauguraci v roce 2013 velká změna.

Čas inaugurace Miloše Zemana se blíží. Od voleb se na veřejnosti téměř neobjevil, podle šéfa hradního protokolu je ale v pořádku. „Nejsem lékař, ale pan prezident je ve výborné kondici. Potřeboval si po náročném předvolebním zápřahu jen odpočinout,“ řekl Blesk Zprávám Vladimír Kruliš. Právě on je na Hradě odpovědný i za přípravu slavnostní inaugurace Miloše Zemana, před pěti lety na vše dohlížel ještě Jindřich Forejt.

Prezidenta čeká složení slavnostního slibu ve čtvrtek 8. března a Hrad si chce vše do detailu pohlídat. Jedno výsadní postavení bude mít ale v tento den první dáma Ivana Zemanová. Právě ona se postará o zevnějšek Miloše Zemana.

„Paní Zemanová je tím, kdo pana prezidenta obléká a doporučuje mu, co si vzít na sebe,“ popsal Blesk Zprávám ředitel prezidentova protokolu Kruliš.

Video  Kvůli Zemanově inauguraci bude Hrad vytápět Vladislavský sál  - Jakub Veinlich/Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

Na první inauguraci v roce 2013 si Miloš Zeman nechal ušít šedý oblek z vlny a hedvábí. Na bílé košili se pak vyjímala kravata v národních barvách – tedy trikolora červené, bílé a modré. O oblek se postaral Zemanovi zlínský krejčí Jaroslav Mejta.

Kravata tentokrát bez trikolory

Jaký oblek Zeman zvolí letos, zatím není jasné. Určitě ale bude mít jinou kravatu než při svém nástupu na Hrad před pěti lety. „Použili jsme barvu české trikolory v rámci svátku 28. října, nedělal bych z toho tedy nějaké pravidlo,“ doplnil Kruliš.

Ve Vladislavském sále Pražského hradu zazářila před pěti lety také Zemanova dcera Kateřina. Na slavnostní ceremoniál si nechala sestřihat vlasy na mikádo a Branou gigantů vstoupila na Pražský hrad v dlouhém černém kabátu. Pod ním skrývala žlutou halenku s dlouhou úzkou černou sukní. Módní experti ohodnotili i vkusně zvolené žluté psaníčko místo kabelky. Jestli i letos Kateřina na inauguraci dorazí, Hrad zatím oficiálně nepotvrdil.

Video  Jak to vypadalo před Hrade při inauguraci Zemana  - Jan Jedlička
Video se připravuje ...

kares ( 1. března 2018 10:49 )

kares ( 1. března 2018 10:43 )

To budou nervy, jen aby nám ten celý proces uchodil

xiioma ( 1. března 2018 09:04 )

Manšestráky a kostkovaná košile to jistí a flísová mikina.

Pollo ( 1. března 2018 08:43 )

 Hlavně něco měkkého na omak. Aby to bylo pro ty, co ho budou zase podpírat, příjemnější. A taky něco přes tu nevymáchanou...ústa.

xxxx678 ( 1. března 2018 08:13 )

Hlavně nezapomenout na boty. Né, že by snad šel bos, ale myšleno kvalitní, moderní boty. Často mívá příšerné. Na boty se zapomíná. Kolikrát vidim chlapa, vypadá dobře, hadry dobře, ale boty úděsné, a ještě často špinavé. Dbejte na to, sakra!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa