Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Náhradník za Forejta: Šéfem protokolu je Zemanův muž z BMW Kruliš

Autor: ČTK, bru - 
1. února 2018
11:32

Šéfem protokolu se v Kanceláři prezidenta republiky stal Vladimír Kruliš (36). Do funkce byl jmenován k dnešnímu dni. Na dotaz ČTK to sdělil mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček. Ve funkci podle očekávání nahradil Miroslava Sklenáře. Kruliš dosud působil jako zástupce ředitele protokolu.

Sklenář ve funkci nahradil na začátku prosince 2016 Jindřicha Forejta, který oficiálně odešel ze zdravotních a osobních důvodů. Ve funkci už Sklenář působil za bývalých prezidentů Václava Havla i Václava Klause. V odboru později pracoval i necelý rok za Zemana, kdy podle médií přišel proto, aby nahradil Forejta. S tím měl údajně spory. V březnu 2015 podal výpověď a odešel do pobočky čínské firmy China Energy Company Limited (CEFC). Tato čínská firma má blízko k Hradu, předseda jejího představenstva Jie Ťien-ming se v roce 2015 stal Zemanovým poradcem.

Funkcí šéfa protokolu byl Sklenář pouze pověřen. Od počátku tvrdil, že jeho současné angažmá na Hradě bude dočasné. Jeho odchod se v posledních týdnech očekával, stejně jako to, že ho nahradí Kruliš.

Krulišova nehoda v policejním BMW

Vladimír Kruliš se 29. května 2017 zúčastnil předvádění techniky jihomoravských bezpečnostních složek a vedoucí oddělení silničního dohledu Radovan Raich ho svezl v policejním BMW i8 za čtyři miliony korun. Policista však kvůli mozkové příhodě nezvládl řízení a sjel do potoka v Brně-Chrlicích. Oba skončili vážně zranění v nemocnici. V médiích se objevily spekulace, že vůz řídil sám Kruliš. Nikdy se ale nepotvrdily.

Kruliš se po těžké autonehodě poprvé objevil na veřejnosti ve středu 16. srpna. A to na tiskové konferenci první dámy Ivany Zemanové, šéfky petičního týmu za znovuzvolení Miloše Zemana prezidentem. „Každý, kdo zažil nějaké zranění, ví, že to není jednoduchá věc. Zvlášť při kompresivní fraktuře (zlomenině, pozn. red.) obratle, kdy se nacházíte blízko míchy. To nebyla úplně jednoduchá věc,“ okomentoval tehdy pro Blesk.

Románek Kruliše a Kate Zemanové

Tehdejší místopředseda SPO (dříve zemanovci) Kruliš chodil několik měsíců s dcerou prezidenta Miloše Zemana, Kateřinou. Vztah vyšel najevo v červnu 2013. Kruliš vedl prezidentskou kampaň Miloše Zemana a tam se dostal do blízkosti jeho dcery. Dvojice spolu nevydržela i kvůli velkému věkovému rozdílu dvanácti let.

Video  Hradní protokolář Kruliš: Nabourané policejní BMW jsem neřídil, novináři jsou hyeny  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

baIika ( 1. února 2018 13:48 )

Starý jezevec na Hradě. Tu známe posměváčku.

kukuku ( 1. února 2018 13:40 )

Жили-были старик со старухой

baIika ( 1. února 2018 13:11 )

Žili spolu uvádí nova.

baIika ( 1. února 2018 13:05 )

O Forejtovi je pravda zde. Vše je tam pravdivo. https://www.stream.cz/porady/blanik?_escaped_fragment_=

jpavlik ( 1. února 2018 12:54 )

A má vystaráno...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa