Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Šedesátnice si porodí vlastní vnouče! Její dcera je už 5 let mrtvá

Autor: lm - 
1. července 2016
22:09

Šedesátiletá žena z Velké Británie smí odnosit vnouče své mrtvé dcery! Anglický soud povolil ženě umělé oplodnění pomocí vajíček odebraných její dceři předtím, než zemřela na rakovinu. Osmadvacetiletá žena prý moc chtěla děti, a proto o to matku poprosila.

Šedesátiletá žena z Velké Británie si porodí vlastní vnouče. Její dcera sice v roce 2011 zemřela na rakovinu tlustého střeva, ale během léčby si nechala zamrazit vajíčka. Mladá dívka bojovala s rakovinou od 21 let a pořád doufala, že se jednou vyléčí a dítě si pořídí.

Když dívka zjistila, že toho nebude schopná a její konec se blíží, požádala o to svou matku. „Chtěla bych tě požádat, abys odnosila mé děti. Neprošla jsem odběrem pro nic za nic. Chci, abyste je s tátou vychovali. Budou s vámi v bezpečí. Nemohla bych si přát lepší rodiče, bez vás bych to nezvládla,“ řekla prý tehdy matce.

V roce 2013 matka požádala londýnskou kliniku o uvolnění vajíček, ale ti ji odmítli s tím, že její dcera nespecifikovala své požadavky písemně. Případ se dostal až před soud, který se ale postavil na stranu kliniky. Žena se proto odvolala a uspěla. Odvolací soud se postavil na její stranu a žena už plánuje podstoupit v New Yorku umělé oplodnění.

radelin ( 2. července 2016 07:19 )

janka69: Nevěř všemu co Plesk napíše.šedesátiletá žena toho prostě fyzicky není schopna.Takovou zátěž na organismus těžko zvládají i mnohem mladší ženy.

dumik ( 1. července 2016 22:35 )

 držíme palce - a pro informaci, ženy jsou svéprávné a samy o sobě a svých porodech rozhodují......

janka69 ( 1. července 2016 22:24 )

bláznivejšiu a bizarnejšiu volovinu som už dávno nepočula , čoho všetkého sú ľudia schopný ?? ako môžu niečo takéto dovoliť 60 ročnej žene ??? koľko bude žiť ?? znie to ako sci fi , ale bohužiaľ je to reálne ...

Zobrazit celou diskusi