Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Známému politikovi zemřela žena po porodu dvojčat: Valachovi poslal dojemný vzkaz

Autor: shp - 
8. července 2016
11:14

Celý sportovní svět drží palce hokejistovi Juraji Valachovi (27), jehož manželka Simona (†22) zemřela při porodu dvojčat, aby tragédii ustál a byl schopný se o své děti postarat. Stejnou bolest, kterou nyní slovenský sportovec prožívá, poznal před osmnácti lety banskobystrický exprimátor Peter Gogola (48). Pro smutnícího hokejistu má vzkaz.

Gogola se se svou milovanou manželkou Janou (†39) těšil na hned dvojnásobný přírůstek do rodiny. Jenže porod dvojčat se zkomplikoval. „Ten porod byl zdlouhavý, nakonec se rozhodli pro císařský řez,“ řekl po letech o své bolesti exprimátor Novému Času. Po porodu přepadly jeho ženu silné bolesti.

Janka byla šťastná, unavená a stěžovala si, že ji bolí hlava. Za dva dny upadla do kómatu, vyšetření ukázalo masivní krvácení do mozku,“ vzpomíná s těžkostí na srdci někdejší politik. „Za pár dní, 13. prosince 1998, Janka zemřela. Byl to strašný stres. Kvůli tomu, co jsem zažil, dokážu pochopit lidi, kteří si sáhnou na život,“ dodal Gogola.

Stejně tragický osud potkal i někdejšího slávistu Juraje Valacha, oblíbence trenéra Vladimíra Růžičky (53). Jeho manželka zemřela po porodu dvojčat na krvácení do mozku. Politik, který bohužel moc dobře ví, čím si teď sportovec prochází, mu proto poslal vzkaz a radu, jak se s bolestí vyrovnat a postarat se o děti.

Chci mu vyjádřit svou upřímnou soustrast. Rád bych mu nalil do žil odvahu, aby byl statečný. Je důležité, aby byl v perfektní kondici a dbal na svoje zdraví. Jeho děti ho budou potřebovat,“ vzkázal Gogola Valachovi. Politik má nyní dva téměř dospělé syny, s jejichž výchovou mu pomohli jejich prarodiče.

tarka ( 8. července 2016 11:53 )

ubožáci Pleskáči se nezastaví před ničím, kdoví, kdy reálně v čase to ten "známý politik" zveřejnil...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání