Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Policie váhá: Výzva by mohla ohrozit Aničku!

Autor: Tereza Hořínková, Eva Šimková - 
8. listopadu 2010
05:00

Únos? Útok pedofila? Vydírání? Tři otázky, a odpověď? Zatím žádná... Aniččini rodiče stále doufají, že se jim jejich holčička vrátí. Zatím to vypadá, že se po ní opravdu slehla zem. Pražští policisté přesto i v sobotu pokračovali v pátrání, zatím se ale stále nemají čeho pořádně čeho chytit. V jednom mají ale jasno. Nechtějí svojí případnou chybou ohrozit život Aničky. Proto s výzvou případnému únosci stále váhají.

Policie stále neví, zda znovu pustí do medií výzvu pro případného únosce. „Každým dnem se postoj policie k výzvě pro únosce mění. Musíme totiž zvolit nejvhodnější postup. Kdyby to totiž bylo neuvážené, tak by to mohlo ohrozit Aničku, pokud by se opravdu jednalo o únos,“ potvrdila Blesk.cz policejní mluvčí Andrea Zoulová s tím, že s rodinou se denně spolupracuje.

„Nemůžeme říct, zda bude, nebo nebude výzva. Vše je ve fázi rozhodování. Rozhodně totiž nechceme případnou chybou ohrozit právě život holčičky,“ dodala Zoulová. Tři týdny intenzivního prohledávání každého metru v Troji.V sobotu dokonce »vodní psi« znovu prohledávali Vltavu a její břehy... Bezvýsledně!

V neděli ale přišel zlom. Po dlouhé době se v této pražské čtvrti neobjevil žádný policista. „Je to zvláštní, člověk si už na ty kluky v uniformě tak nějak zvykl. Každý den se modlím za Aničku a věřím, že stále žije,“ svěřila se Blesku důchodkyně Jarmila J. A tak po dlouhé době Troja opravdu zela prázdnotou.

Podle informací Blesk.cz v pondělí proběhne důležitá porada vedení policejního týmu Anička. Jednat se bude o tom, zda se vrátí do Troje v tomto týdnu a v jakém rozsahu a nebo třeba jak dále budou postupovat. „Denně musíme vyhodnocovat nově získané poznatky a skloubit to s vyšetřováním,“ dodala nakonec Zoulová.

brendel ( 8. listopadu 2010 20:30 )

Mate pravdu pokud batoh našel měl to ohlásit policii vratit pokud má čiste svědonmi je to tata od rodiny proč to neudělal , kdo vi co za tím je,vždyt nevěděl že se stratila,ten člověk ma stmi hodně dočiněni on jediný vi kde je je to názor

brekekesalami ( 8. listopadu 2010 15:38 )

Pejsanová, to je blud. Máte jen pár informací a ještě je komolíte? To snad ne. V minulosti měl na krku pouze majetkovou trestnou činnost, neplacení výživného apod. Vycházím ze zpráv vyšetřovatelů, co prohlásili na oficiální tiskovce. To, co vypouští média jsou jen dohady a spekulace.

inkwizitor ( 8. listopadu 2010 12:52 )

Výsluch: Vyšetrovateľ: Pán O., na batohu sme našli váš genetický materiál. O.: No jo, já jsem se tam pohlavne ukájel. Vyš.: Ale to neboli vaše spermie, ale váš pot. O.: No jo, já jsem se pritom spotil. Tak nejako to asi bolo.

inkwizitor ( 8. listopadu 2010 12:43 )

že toho O.41 pustil sudca preto, že si myslel, že ak má niekde Aničku uväznenú, aby zatiaľ, čo bude vo väzbe, nezahynula od hladu. Ak si prečítate kriminálny príbeh o tom známom vrahovi Dutrouxovi, práve preto, že ho polícia nejakú dobu držala zatvoreného, zomreli od hladu dve dievčatá, ktoré mal uväznené v akejsi pivnici. Jeho družka, ktorá sa podieľala na tých ohavnostiach, im nešla dať vodu ani jedlo, hoci vedela o tom. Bola za to tiež odsúdená, neviem presne, tuším tiež na doživotie, tak ako aj Dutroux.

divenka ( 8. listopadu 2010 11:21 )

jo ten nick mááááááááááááám kvůli tobě Spekulace vytvářejí všichni... i státní zástupce... ten to taky viděl nějak takhle, když na něj neuvalil vazbu, víš? Protože kdyby za ním viděl nebezpečného pachatele, tak ho nepustí na svobodu ani jako volavku... naopak dostali by z něj co potřebují, víš? Říká se tomu vytěžení.

Zobrazit celou diskusi