Pátek 10. května 2024
Svátek slaví Blažena, zítra Svatava
Polojasno 18°C

"Odstřelí" šéfa WikiLeaks za sex bez kondomu?

Zakladatel WikiLeaks zatčen. Jedná se pouze o politický tlak nebo opravdu znásilnil ženu?
 (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, Kjaj, jos - 
7. prosince 2010
16:00

Zakladatele serveru WikiLeaks Juliana Assange v úterý na švédskou žádost zatkla britská policie. Je obviněn ze sexuálního obtěžování a znásilnění. Veškerá obvinění odmítá a vidí v nich tlak ze strany Washingtonu. Jeho advokát připustil, že možná souložil bez kondomu, nic víc.

Švédka Anna Ardin společně s další ženou obvinily zakladatele serveru WikiLeaks ze znásilnění během jeho srpnového pobytu ve Švédsku.

Jeden z Assangeových právníků James D. Catlin to odmítl. "Sex, s nímž obě strany souhlasily a který začal s kondomem, skončil bez kondomu, tudíž se sexem jedna ze stran nesouhlasila,“ komentoval Catlin Assangeho "prohřešek".

Assange byl zatčen ve úterý v půl jedenácté. Sám se nahlásil britské policii. Podle listu Guardian by se měl objevit již během úterý či středy před soudem.

Assange obvinění odmítá a dává ho do souvislosti s tím, že server WikiLeaks začal zveřejňovat důvěrné depeše amerických diplomatů. Chce Washingotn odstřelit nepohodlného muže?

arthei ( 8. prosince 2010 11:22 )

Že zveřejnil komunikaci diplomatů...to je chytrým lidem jen k smíchu, ale za to, že zveřejnil strategická místa USA, tak to je na přes držku, ohrozil tím spoustu lidí. Že nezveřejnil ty ve Švédsku. Když jim zabili premiérku, mohli se zbláznit a hned byli všichni švédové proti islámu, ale USA to může odnést ne? Copak tomu imbecilovi nedošlo, co tím může způsobit? No ale co čekat od člověka, který musí lézt na prostitutky, ani babu, která by s ním šla dobrovolně si neumí najít.

husqarnowicz ( 8. prosince 2010 09:31 )

Kdo chce psa bít,hůl si vždycky najde. Pane Assange,držím Vám palce,pro mě jste hrdina!

mandat ( 8. prosince 2010 07:59 )

Nezatkli ho.On se sam prihlasil - dobrovolne a vse popira.Je vse jen manipulovane.USA chce jen jeho zniceni.

mandat ( 8. prosince 2010 07:58 )

USA ho obvinilo.Chce se jen pomstit za to,ze zverejnil jejich tajne dokumenty.

mandat ( 8. prosince 2010 07:57 )

Tvrdi se,ze je vse smyslene,chteji se jen pomstit za to,ze jeho firma zverejnila tajne materialy.Neni to poprve,kdy se snazi USA nekoho znicit.Bohuzel.Drzim mu palce,aby se z toho vysekal.Je take zajimave,proc je toto obvineni prave ted?Proc ne hned,jak se to udajne stalo v lete?????????????

Zobrazit celou diskusi