Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Moje sestra zemřela při Loveparade

Mirjana truchlí za sestrou
Mirjana truchlí za sestrou  (Autor: reprofoto Bild.de)
Autor: tk - 
30. července 2010
11:28

Dvacetiletou Lidii umačkali při masové panice na Duisburgské Loveparade, která se minulou sobotu z největší taneční party proměnila na největší německou tragédii. Pro mnohé již nic není jako dřív. „Někdo za to musí pykat!,“ říká Lidiina o rok starší sestra Mirjana.

 

Lidia se právě chystala na studium v Berlíně, kde si také chtěla přivydělávat jako modelka. Na Loveparade se ji původně příliš nechtělo. Jako by měla nějakou předtuchu: „Nechtěla jít, že je tam na ni příliš velký dav lidí. Nakonec ale šla, strašně ráda totiž tančí,“ vypráví Mirjana, kterou vyzpovídal německý deník Bild.

Rodina žádá spravedlnost

Jakmile se rodina o tragické události dozvěděla z médií, snažila se s Lidií spojit. Marně. Rozjeli se tedy do jejího bytu, kde již čekala policie, aby jim sdělila smtnou zprávu. Z tragické smrti dcery a sestry se již nikdy úplně nevzpamatují. Omluvy či zadostiučinění se však zatím nedočkali. „Proč se nám nikdo neomluví? Přehazují vinu z jednoho na druhého. To, co nám udělali, už nikdo nespraví, a za to musí být někdo potrestán,“ dožaduje se spravedlnosti Mirjana. Lidiina rodina již najala právníky a hodlá podat žalobu jak na vedení města, tak na pořadatele.

sms baner sms baner | blesk

„Vysnila“ si svůj vlastní pohřeb

Lidia se nedávno se sestrou dívala na pořad, ve kterém mluvili o smrti. „Řekla, že až jednou umře, chce mít pohřeb v bílém. Jako by to tušila,“ říká smutně Mirjana. Shody na Duisburské Loveparade pro ni byly osudné. Lidia bude pohřbena celá v bílém, tak jak si to přála.

JIŽ 21 OBĚTÍ

Tragická událost si vyžádala již 21 obětí. Příběh poslední z nich si můžete zde:


 


brumbambule ( 30. července 2010 16:18 )

Hlavně, že vy máte postřeCH

akrapaz ( 30. července 2010 14:48 )

Organizátoři této atrakce názorně předvedli světu, jak se dělá organizovanej chaos! A teď nechce nikdo převzít zodpovědnost, svádí to jeden na druhýho, lidi už demonstrovali před radnicí, aby starosta města odstoupil, jenže ten se tam drží místa, jak h. v...o košile - prý až se to vyšetří! Největší neštěstím byl přístup do prostoru této trachtace: lidi, kteří byli v tunelu neměli ani možnost se vrátit zpátky, když viděli, že to nejde kupředu a šlapali po sobě, jako dobytek před odchodech na jatka!

akrapaz ( 30. července 2010 14:44 )

už jsi někdy "kliko" viděla, že by Pleskáčům bylo něco trapný?

akrapaz ( 30. července 2010 14:43 )

Správnej postřech, to na mě taky zapůsobilo, jako když mě praští. Copak je to tak těžký, si dát na stůl pravidla českýho pravopisu? Mám za to, že rádoby redaktor neabsolvoval snad ani ne pomocnou školu

ouha ( 30. července 2010 14:35 )

To bude chabý trest, když za to bude někdo jen hrát na pikanou... To nemusí "redaktor" Blesku absolvovat ani základku?

Zobrazit celou diskusi