Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zemanova tajemná manželka: On si jezdí limuzínou, ona musí autobusem! Kam jezdí?

Autor: Eva Pospíšilová, mokk - 
31. ledna 2013
05:24

Chyť mě, když to dokážeš… Chování manželky budoucího prezidenta Miloše Zemana (68) Ivany (47) připomíná plachou gazelu. Jakmile zjistí, že je jí Blesk v patách, prchá jinam. A za zamčenými dveřmi tají svého chlebodárce!

Budoucí první dáma se na veřejnosti moc neobjevuje a s novináři nemluví. Zřejmě i proto včera Blesku, když se jí v nové kanceláři v pražských Stodůlkách ptal na zaměstnavatele, sdělila jen s kamennou tváří: „Nezlobte se, ale tady jste v soukromé kanceláři.“ A zavřela a zamkla dveře.

Sbohem a šáteček

I když to nikdy nepotvrdila ona, ani její muž, ještě loni pracovala Ivana Zemanová podle informací Blesku pro jednu z bezpečnostních agentur v pražských Holešovicích. Poté, co to reportéři našeho deníku zjistili a dožadovali se podrobností, změnila adresu.

Pěšky a v ústraní

Dnes žena, která tvrdí, že je stydlivý extrovert, chodí do kanceláře u sídliště Velká Ohrada, což je pro ni výhodnější. Z bytu, kde bydlí s dcerou, to má asi patnáct minut pěšky. Zatímco její muž má teď k dispozici dvě ochranky, jednu soukromou a jednu státní, ona chodí sama. Navíc se na novém pracovišti nesetkává s tolika lidmi jako předtím. Své kanceláře tu má jen několik firem a občanské sdružení.

Prázdné vizitky

„Tady pracuje paní Zemanová?“ divil se včera muž z asociace, která nemovitost vlastní. To, že budoucí první dáma sedí zamčená v kanceláři v posledním patře budovy, nevěděli ani lidé z dalších společností, sídlících v objektu. „Jak se ta firma jmenuje, vám neřeknu, protože ti lidé by si to nepřáli, ale pronajali si to tady před pár měsíci a zabývají se snad finančními službami, nebo poradenstvím,“ řekl Blesku jeden ze zaměstnanců.

Společnost, pro kterou dělá, neprozradila ani Zemanová. A vyčíst se nedala ani z cedulek u vchodu. Zely prázdnotou.

Kdo ji platí?

Ivaně Zemanové se někdy přezdívá paní Columbová. Hodně se o ní mluví, ale málokdo ji spatří… Co a proč vůbec se snaží utajit? Nebo koho chrání? Minulé zaměstnání nechtěla prozradit z toho důvodu, že si to prý nepřál její zaměstnavatel. A údajně ho neznal ani Miloš Zeman. Teď je to stejná detektivka. Jenže o první dámě by měli lidé vědět, kdo ji platí…

Kde pracovala?

➤ Od roku 1990 dělala Zemanovi sekretářku. Tři týdny v roce 1992 to pak zkoušela coby recepční v TicketPro.

➤ Když Miloš Zeman skončil jako premiér, působila prý i na ředitelství pražského Výstaviště a na ministerstvu kultury.

➤ Do srpna 2010 pracovala pro společnost Mold Vin CZ, jejímž majitelem je někdejší komunistický generál, milionář, Zemanův známý a podnikatel s kontakty na Rusko Zdeněk Zbytek. Zemanová ve firmě, která obchodovala s moldavskými víny, pracovala v obchodním úseku.

itartas ( 7. února 2013 13:34 )

Nemusí autobusem, zřejmě chce jet autobusem...a kam jezdí? Co je komu do toho. Bodejť by neprchala před vtěrkama.

gogo ( 2. února 2013 11:55 )

Jdi s tím někam.... Jsi skutečně trapná...

chevyn ( 1. února 2013 19:50 )

Blesku, blesku, tohle už je za hranou. Ty nedáš pokoj ani slušným lidem.

danda5 ( 1. února 2013 16:37 )

Blesky vy namrdi proc nedate lidem pokoj furt do nekoho sijete porad patrate a jste nejvetsi dementni platek s redaktory kteri myslim svou inteligenci konkuruji adeptum Bohnic.Vem te k sobe dilinu Johna a jste komplet.A jeste neco pokud by jste vy obtezovali mne nebo nekoho z me rodiny verte ze by jste zrali hadickama a bez schovavani jste odpad novinarsky.Ja jen doufam ze vam to Zeman moc sprijemni

gogo ( 1. února 2013 10:11 )

Blesk je poplatný feudálovi a tak dělá co může. Pochopte to... Od Zemana jistě dostanou, co si zaslouží... I feudál.

Zobrazit celou diskusi