Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pivovary vyhlásily Albertu „válku“. Co na to řetězec a jaké značky zmizí?

Tři středomoravské pivovary přestanou zásobovat prodejny Albert
Tři středomoravské pivovary přestanou zásobovat prodejny Albert  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK, všm - 
29. března 2019
20:30

Pivovary v Litovli, Přerově a Hanušovicích, které tvoří významnou tuzemskou pivovarnickou skupinu PMS Přerov, přestanou od 1. dubna dodávat svá piva do více než tří set supermarketů a hypermarketů Albert. Vedení trojice pivovarů shodně tvrdí, že důvodem ukončení spolupráce s obchodním řetězcem Albert jsou nevyvážené obchodní podmínky. Oznámení Pivovaru Litovel, Pivovaru Zubr a Pivovaru Holba bylo zveřejněno na sociálních sítích.

„Od 1. dubna již nebude naše pivo v nabídce obchodního řetězce Albert. Stojíme o to, aby pro vás litovelské pivo bylo dostupné v co nejširší prodejní síti, nechceme ale přistupovat na nevyvážené obchodní podmínky. Důležité pro nás vždy bylo, je a bude vařit poctivé pivo z nejkvalitnějších lokálních surovin a prodávat jej za férové ceny,“ uvedlo vedení Pivovaru Litovel.

Nevyváženými obchodními podmínkami zdůvodnilo zastavení dodávek do supermarketů a hypermarketů Albert také vedení Pivovaru Holba z Hanušovic na Šumpersku a přerovského Pivovaru Zubr. „Stojíme o rozšiřování naší distribuce a chceme, aby naše pivo bylo dostupné pro naše konzumenty v co nejširší prodejní síti. Bohužel ale s obchodním řetězcem Albert jsme nenašli společnou cestu, a z tohoto důvodu od 1. dubna naše pivo v obchodech Albert již nenajdete,“ oznámil Pivovar Zubr.

Mluvčí společnosti Albert Jiří Mareček uvedl, že obchodní řetězec v tuzemských supermarketech a hypermarketech prodává šest desítek značek piv od 19 výrobců a do nabídky nyní zařazuje piva od pěti dalších malých regionálních pivovarů. „Se všemi těmito pivovary spolupracujeme. S moravskoslezskými pivovary jsme nebyli schopni se dohodnout ani přes velkou snahu a po letech, kdy jsme jejich tři značky zařadili do celonárodní distribuce, budou v našich obchodech chybět,“ komentoval situaci Mareček.

Pivovary: Vadí letákové akce i podmínky

Pivovary v Litovli, Přerově a Hanušovicích argumentují tím, že nechtějí slevit z kvality piva, které vyrábějí, a proto na obchodní podmínky prodejen Albert nepřistoupily. Kromě ceny měly pivovary při jednáních se zástupci prodejen Albert výhrady například i k formě podpory marketingu či letákových akcí.

„Chceme ale ujistit, že pivo Zubr bude nadále možno koupit v ostatních tuzemských i nadnárodních obchodních sítích a řetězcích, nebo nezávislých prodejnách, se kterými se společná dohoda našla,“ uvedl Pivovar Zubr.

Na odchodu z Albertu se nyní snaží vydělat řetězec Globus, který připravuje s Holbou novou strategii pro podporu prodeje. „Pivovary Holba jsou respektovaným dodavatelem všech hypermarketů Globus. V současné době s nimi připravujeme novou promoční strategii a věříme, že zákazníci ocení nejen kvalitu a chuť jejich piv, ale také způsob prezentace na našich prodejnách,“ uvedla vedoucí komunikace řetězce Rita Gabrielová.

Celkový roční výstav trojlístku pivovarů skupiny PMS Přerov je do jednoho milionu hektolitrů piva. Pivovary v Litovli, Přerově a Hanušovicích prodávají svá piva především na Moravě a ve východních Čechách.

iFender ( 31. července 2019 17:13 )

Ja jsem navstivil Ceskou republiku a dal jsem si po delsi dobe pivo.Bylo to v Pardubicich Velkopopovicke tocene vyborne chlazene.Tak to bylo neco.Nekdo tam nadava na Holba pivo me tedy chutna velice a potom take pardubicky Pernstejn Vilem 11°.To si beru vzdycky neco do zasoby. V Nemecku mam svoji znacku Augustiener Lagerbier Hell(Helles Vollbier) Ceske pivo je jine,lepsi ovsem nektere nemecke znacky se nechaji pit.

Taurus70 ( 30. března 2019 14:39 )

Vidim ze tu pisi sami znalci,rekl bych spis pivni bachory😂😂😂

diskutujici ( 30. března 2019 07:12 )

Branik 2L za 29. Nekup to. Na domaci oziracku skoro zadarmo

Psapytel ( 29. března 2019 22:01 )

Tak to chápu, že nechtějí slevit z kvality piva - to je totiž oříšek, páč u těchto značek už opravdu není kam klesnout...

Taurus70 ( 29. března 2019 21:56 )

Alenotakno vyhlasuj si co chces mam rad opravdove Ceske pivo a ne ty zasrane euroznacky pouze se za ne vydavajici ,rad si priplatim a pochutnam.Jen tak dal nenechte si kalet na hlavu kvalita neco stoji a kdo na ni nema at chlemsta treba Kozla😘👍👍

Zobrazit celou diskusi