Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Česká pošta zdraží doručování pneumatik. Platit budeme i 2x víc

Autor: ČTK, mah - 
6. března 2017
14:59

Od začátku března zvýšila Česká pošta ceny za doručení pneumatik, a to až na dvojnásobek. Na vině prý je zpracování velkého množství pneumatik v krátkém čase. V pondělí to řekl mluvčí pošty Matyáš Vitík. Takže zatímco v únoru stálo doručení jedné pneumatiky asi 50 Kč, dnes za jednu zaplatíte 75 až 100 Kč.

Internetové obchody následně na zvýšení cen pošty zareagovaly zdražením přepravy. „Všechny e-shopy jsou nuceny zdražit dopravu tohoto zboží,“ uvedl ředitel obchodu Pneumatiky.cz Vojtěch Schwangmaier. Půjde o zdražení okolo 25 korun, dodal. Nyní na webu Pneumatiky.cz doprava kurýrní službou stojí 75 korun za pneumatiku.

Po zdražení podle Schwangmaiera zřejmě začne část prodejců objednávat přepravu u konkurenčních doručovatelských firem. „Během 20 dnů prodáme 40 procent z celého objemu zimních pneumatik, proto je pro nás kvalitní a spolehlivá doprava extrémně důležitá. Podle našich průzkumů, má-li zákazník možnost volby, vybere si na základě svých zkušeností raději soukromého dopravce na úkor České pošty v poměru 70:30. I proto jsme se s poštou snažili jednat o změnách a zkvalitnění služeb, ale paradoxně nám vycházeli častěji vstříc dopravci jako Geis, PPL, DPD a další,“ dodal.

Zdražení přepravy může být příčinou i zdražení služeb pneuservisů. Většina z nich je zvyklá na dodávky v reálném čase, což jim umožňuje držet menší zásoby.

bullshit ( 6. března 2017 17:53 )

Prosím, nekamenujte mně ale já si raději vybírám Č.poštu k doručení objednaného zboží. Mám zase od ostatních špatné zkušenosti třeba s PPL. Musím být doma plus mínus hodinu i více, občas přijede celkem vystresovaný šofér, poškozené krabice atd. Nedávno jednomu alternativnímu přepravci (sakra vypadlo mi to jméno) trvalo doručení balíku 6 týdnů. U pošty využívám pouze doporučená psaní a balíky a balíky do ruky. To celkem dobře funguje a dorazí to včas. Prodej losů a kravin na pokladnách mne také irituje. Je to asi jak a kde. Pošta je moloch který má mraky manažerů za velký prachy a když prach nevyjdou tak to stát doplatí. Je to něco jako Česká televize. Jinak nejsem pošťák... : O)

agfor ( 6. března 2017 16:14 )

To je pro poštu typické - zdražovat, vydírat stát na dotacích, vnucovat lidem blbosti, ale na vlastní doručování se zvysoka se*e.

DBBS ( 6. března 2017 15:48 )

Jen idiot si dnes něco objedná přes poštu. Nespolehlivá, drahá, pomalá...prostě k hovnu. Radši si najdu jinej obchod než si nechat něco přes tuhle sračkoidní službu poslat.

Zobrazit celou diskusi