Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Plzeňský hrdina: Běžel za opilým řidičem, zadržel ho a předal policistům

Autor: aba - 
4. března 2017
14:50

Hrdinský čin předvedl v pátek jeden z obyvatelů Plzně. Před devátou večer tam opilý mladík způsobil dopravní nehodu, při které naboural několik aut, a chtěl z místa ujet. V tom mu ale zabránil jeden ze svědků nehody a začal ho honit.

Muž sám pro server krimi-plzeň popsal, jak se u nehody vlastně ocitl. “Chystal jsem se na noční směnu, když jsem zvenku uslyšel ránu. Podíval jsem se z okna a uviděl jsem velmi pomalu odjíždět tmavě modrou poničenou octavii, ze které vytékaly nějaké kapaliny. Vyběhl jsem ven, abych zjistil, co se stalo. Před domem jsem uviděl čtyři auta napasovaná v sobě, z nichž nejhůř dopadla fabie patřící dědečkovi ve věku kolem osmdesátky,“ popisuje zachránce.

Několik lidí začalo volat policii, ale on se rozběhl za ujíždějícím vozem, ze kterého vytékal olej. "Zaparkoval o dvě ulice dál, rozběhl jsem se tam a ten kluk, co řídil, se hned přiznal, že boural. V autě s ním jel ještě další mladík s dívkou a psem. Řidič byl viditelně hodně opilý, a tak jsem ho na místě zadržel, než přijela policie,“ dodává.

Policie potvrdila, že na místě zadržela řidiče, který řídil pod vlivem. "Po příjezdu policistů řidič narozený v roce 1993 nadýchal 1,25 promile a orientační test na omamné látky byl pozitivní na marihuanu,“ dodala mluvčí policie. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání