Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kardinál Vlk má rakovinu. Z plic se rozšířila do kostí, se smrtí se smířil

Autor: sou - 
23. ledna 2017
08:05

Zdravotní komplikace Kardinála Miloslava Vlka (84), které vyústily v jeho hospitalizaci na Štědrý den, jsou velmi vážné. Lékaři u něj totiž po celotělním vyšetření a následné bronchoskopii potvrdili tumor plic s metastázemi do kostí. Momentálně pro něj připravují chemoterapii.

Kardinál Vlk ihned kvůli dlouhodobým bolestem ramena, které ho limitovaly až do té míry, že nemohl s rukou ani pořádně hýbat, prošel po Novém roce opakovanými vyšetřeními na ortopedické a rehabilitační klinice.

„Bolest levého ramene byla neúnosná i přes veškerou terapeutickou péči. Byla doplněna kompletní  vyšetření, která ukázala, že se nejedná o otok a bolest z degenerovaného ramenního kloubu, ale o systémové postižení,“ uvedl web kardinála Vlka.

Po krátkém pobytu ve svém bytě, kde měl zajištěnou denní i noční péči, tak následovala další hospitalizace, kde kardinál podstoupil celotělové CT vyšetření a následnou bronchoskopii, která potvrdila tumor plic s metastázemi do kostí.

„Diagnózu přijal v klidu, a když mu ji sdělovali páni profesoři, byl to on, kdo je podepíral a ujišťoval, že je na správné cestě, protože už vícekrát se mu zdálo, že odejít ‚tam‘, je to nejsprávnější řešení,“ upřesnil web s tím, že z toho byli „páni profesoři byli trochu překvapení“.

Lékaři pro kardinála Vlka nyní chystají chemoterapii

V pátek byl pak z nemocnice propuštěn do domácího ošetřování. Onkologická klinika v současné chvíli připravuje pro jeho typ nádoru chemoterapii. Momentálně bydlí na faře v Karlíně, kde péči o něj zajišťuje nejen místní farář, ale také pracovnice fary paní Magda. Docházet za ním bude i jeho ošetřující lékařka, která zprostředkovává po celou dobu kontakt s ošetřujícími profesory jednotlivých klinik.

„Pan kardinál děkuje za veškerou pomoc a podporu členům Díla Mariina, Arcibiskupství pražskému a všem, kteří jej podporují konkrétními skutky i modlitbou,“ uzavřel web.

gabreta ( 23. ledna 2017 13:26 )

To jsem zvědav jak Vlk, až předstoupí před nejvyššího, vysvětlí ty lži a podvody, kterých se dopouštěl na zemi? Na takový množství hříchů ani sto Otčenášů nestačí! Jestli ta prolhaná osoba na Boha opravdu věří, tak musí bejt zesr*anej z posledního soudu, až za ušima!!

leziciaspici ( 23. ledna 2017 12:35 )

Jen by mne zajímalo,kolik mililird si tento pan vezme na poslední cestu,z peněz,kteté podvodem společně s Kalouskem,odebrali nám.

leziciaspici ( 23. ledna 2017 12:33 )

Ale v těchto zemich dodržujou rozhodnutí ,které padlo ve Vatikáně před dvěstě lety,a to,že se církev nebude míchat do místní politiky,což tento pán nedodržoval.

stalaning ( 23. ledna 2017 12:11 )

To nebude z kadidla, to bude z větrů pr.delí, do kterých lezl a měli by mu to uznat jako nemoc z povolání. Jako důkaz by posloužilo houno za ušima.

prezny ( 23. ledna 2017 12:02 )

Ale u Janečka to se Blesk bojí, co. Tam je zavřeno.

Zobrazit celou diskusi