Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Fronta na šperky! Muži nakupovali, ženy vracely: Byl to dárek od milence, manžel by to poznal, svěřila se Petra

Autor: Ivan D. Hladík - 
29. prosince 2016
15:18

Chlapi stáli dlouhé fronty, aby obdarovali manželky a přítelkyně šperkem. Jen co skončily vánoční svátky, vytvořila se před klenotnictvím úplně stejná fronta. Ženy zlato a stříbro vyrazily vrátit a zinkasovat prachy.

Co koupit? Lámali si páni tvorstva hlavy před Vánoci. Pak si řekli: když se blýsknout, tak přece šperkem! Útokem vzali obchody s moderními šperky. A pozor, drobný přívěsek tam vyjde zhruba na 800 až 1400 korun, ale klidně i více než osm tisíc! Ti starší si přitom zavzpomínali na doby dávno minulé a dlouhé čekání v zástupu na potřebnější věci – maso, toaleťák nebo banány.

Znovu fronty

Vánoce skončily, dárky byly rozdány a před klenotnictvími se opět vytvořily zástupy, tentokrát žen. Ty chtějí šperky vyměnit, nebo vrátit. Dárci se buď netrefili stylem či velikostí, jindy prostě obdarované o šperk nestojí. „Já na to moc nejsem. Přítel to myslel dobře, ale já šperk vrátím a půjdu si radši koupit kabelku, ze které budu mít větší radost,“ řekla Blesku Petra z Prahy. Pak se ještě svěřila: „On je to spíš milenec a manžel by si šperku určitě všiml. A kabelku si většinou kupuji sama.“

Korálkové šílenství i online

Ženy kvůli korálkovým šperkům na sociálních sítích vytvořily dokonce bazar, dnes má zhruba 10 tisíc členů. V něm se korálky vyměňují, přeprodávají nebo se dávají tipy na obchody s napodobeninami za zlomek ceny. Zastoupení prodejce šperků Blesku do uzávěrky informaci o počtu vyměněných či vrácených kousků neposkytlo.

Šperky nevrátíte snadno

U zboží zakoupeného přes internet má vždy zákazník možnost ho bezdůvodně vrátit ve čtrnáctidenní lhůtě. U kamenných prodejen to však neplatí. Záleží na ochotě obchodníka zboží vzít zpátky nebo je vyměnit, což vám sdělí na dotaz při placení. Podmínkou bývají původní cenovky či obal. Úplnému vrácení peněz se většinou brání, s výměnou problém nemívají.

jetotak ( 29. prosince 2016 19:48 )

Super příspěvek. Autor vidí obrázek a vymyslí příběh.

amaliana ( 29. prosince 2016 19:00 )

tak vzhledem k tomu, že tento článek psal nějaký chlap, tak neví že Pandora peníze nevrací a hlavně že ty fronty jsou na nově zlevněné zboží i 30% a do prodeje jdou naposledy kusy co nebyly ani před Vánoci k sehnání, takže to co je psáno výše je totál nesmysl, pracuji v tomto obchodu a maximálně přijdou vyměnit velikost prstýnku nebo náramku, vracet nikdo nechtěl.

jozefe ( 29. prosince 2016 17:18 )

Dobré se nakupuje od ruksaku a Ukrajinců je to samí šmejd.

Zobrazit celou diskusi