Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nákupní šílenství: Poslední víkend před Vánoci naběhli Češi do obchoďáků

Autor: red - 
17. prosince 2016
17:16

Jako už tradičně poslední víkend před Vánoci se nese ve znamená nákupů. Ani letos tomu není jinak – Češi naběhli do obchodních center, aby sehnali poslední dárky. Fronty se táhly dlouhé metry před obchody a dokonce i kilometry na odbočkách na parkoviště, kde se podařilo zaparkovat jen těm nejšťastnějším. 

Vánoční nákupy vrcholí! Ti z vás, kteří nechali všechno na poslední chvíli, o tom ví své. Parkoviště bez míst ke stání, zacpané silnice, fronty před kasou a všude prostě hlava na hlavě. Přesto se valná většina Čechů nenechala touto představou zastrašit a vydala se do víru obchodních center.

Každoroční fronty se stály zejména před obchodem s drahými šperky, který nabízí náramky s nejrůznějšími přívěsky. Ty si pro své přítelkyně a příbuzné jemného pohlaví oblíbili zejména mladí pánové. V nákupních centrech po celé republice stojí lidé před obchody této firmy dlouhé fronty, které v nákupních centrech například v Brně řídil pracovník bezpečnostní služby. Nakupující se totiž nechali nalákat na slevovou knížku.

Prodavači ovšem největší nápor zákazníků čekají až v neděli a příštím týdnu. „To tady nebude k hnutí. Posílili jsme proto směny,“ shodují se oslovení vedoucí brněnských prodejen.

Jedni z nakupujících, kteří byli v Plzni při východu z nákupního centra Olympia obtěžkáni dárky, byli Tomáš Charvát (26) a Zuzana Mikolášková (24). „Koupili jsme hračky, tank a puzzle pro děti, mamince sladkosti a balicí vánoční papír,“ pochlubil se Charvát. Na Vánoce už mají vše nakoupeno. „Každý víkend, už od bronzové neděle, jsme chodili po obchodech a nákupních centrech a vybírali dárky. Něco jsme koupili i přes internet. Příští týden zbývá ještě nějaké to jídlo a máme vše,“ řekla Mikolášková.

Ačkoliv odborníci předpovídají, že nákupy přes internet budou stále oblíbenější a začnou dominovat i vánočním nákupům, mnoho Čechů se stále drží tradičního obíhání obchodů. O tom svědčí například i zaplněné parkoviště a přeplněné obchody v obchodním centru v Praze-Letňanech, které je největší v České republice. 

kradu ( 18. prosince 2016 06:48 )

to jsou pak.árny to bude konec světa nebo co

e.44 ( 17. prosince 2016 23:51 )

Obchoďák? Co to je? To je ten velkej barák, kde se lidi jak zběsilí mačkaj jeden přes druhýho aby ostatním před nosem sebrali z regálu poslední předraženej módní šmejd nebo něco ve slevě? Tak tam jsem byla naposled před tím než začaly fungovat e-shopy.

naidka ( 17. prosince 2016 21:16 )

Vosáku, když už sis půjčil můj nick, aspoň nedělej ty šílené hrubky.

naidkavopruz ( 17. prosince 2016 20:54 )

nechápu proč se lidi takhle ničej když existujou eshopy a Ebay nebo Aukro. Pohodlný nákup,mnoohem větší výběr a nižší ceny to je nakupování přes internet. Doufám ganzanie žes my schovala nějaké cukroví

naidka ( 17. prosince 2016 20:49 )

Jenom Bakymu vaříš nebo ho i máš?

Zobrazit celou diskusi