Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Ve středu si ve svátek nakoupíte naposledy v supermarketu. ANKETA: Souhlasíte s omezením?

Ve středu si ve svátek nakoupíte naposledy. (ilustrační foto)
Ve středu si ve svátek nakoupíte naposledy. (ilustrační foto)  (Autor: profimedia.cz)
Autor: lut - 
27. září 2016
05:07

Ve středu bude poslední šance nakoupit ve státní svátek ve větších supermarketech! V prodejnách nad 200 metrů čtverečních bude nově zavřeno během sedmi svátků v roce. Patří mezi ně už říjnové výročí vzniku Československa.

Už v říjnu zažije Česko státní svátek bez velkých rodinných nákupů. Poslanci totiž v červnu schválili zákon, který velkým obchodníkům nařizuje zavřít o sedmi vybraných svátcích. Zítřek je tak poslední svátek, kdy ve velkých obchodech nakoupíme. Co na to obchodníci?

„Samozřejmě budeme respektovat platnou legislativu,“ řekl Blesku mluvčí obchodu Tesco Václav Koukolíček. Zákon se nevztahuje na obchody do 200 metrů čtverečních, obchody na nádražích či letištích, čerpací stanice, lékárny a prodejny v nemocnicích.

Anketa
Souhlasíte se zavřením supermarketů o svátcích?
5 774 hlasů
3 026 hlasů

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Lena2006 ( 12. října 2016 17:00 )

Kdyby odpovídala kvalita výrobků a vydržely, tak ať je zavřeno třeba týden. Koupím v pátek ovoce, zeleninu a v sobotu odpolko už je nahnilá, pečivo taky druhý den je poživatelné večer s přemáháním, třetí den tak leda na topinky. Sama taky pracuji o víkendech a svátcích, kdy budu nakupovat já?

kikirikyy ( 29. září 2016 14:33 )

Samozrejme ze maji v Anglii otevreno i ve svatky i nedele. Maji jen posunutou zaviracku na 16.00 to je cele. Nejvic se mi libi jak vzdy maji plnou hubu kecu lidi kteri o tom prd vedi )

oltec ( 29. září 2016 08:48 )

jsou profese které jsou nepostradatelné ale prodavačky to určitě nejsou při dnešních záručních lhůtách si mužeš nakoupit dopředu 7 dní v roce nikoho nezabije že pea

rockyshowman ( 28. září 2016 17:39 )

Těm co to schválili nosí žrádlo domů. Takoví mají prachy na to, aby se stravovali v restauracích. Normální člověk se vrací unavený z práce, a ve svém volnu jde do marketu, kde si může nakoupit, poklábosit se známýma. Kde se mají lidé sejít ve svém volnu? V kostele, nebo na faře? Nic proti věřícím, ale po tom jak se chovají jejich představení je to výsměch všem slušným lidem. Zdravotně postižení o svátcích , kdy si je vyzvednou příbuzní z ústavů, děti z rodin, kde rodiče pracují na směny, a jiní vytížení obyvatelé se rádi scházejí v marketech, kde bývá pro ně často připravován kultůrní program o tyto vymoženosti přijdou. Každý nemá traktor, (jak někteří politici), aby o svátku oral pole! To mají chudobní nakupovat od soukromníka, který vše nakoupí v Superkarketu, bez DPH a pak to nehorázně zdraží. Jak budeme mít finanční zajištění jako vyvolenci, tak nám to bude jedno, Teď již vím, koho mám volit tito to však určitě nebudou. Kážou vodu, pijí víno !

pelagie ( 28. září 2016 08:26 )

Zobrazit celou diskusi