Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Jurečka začal uklízet: Kvůli kauze Včelpo skončil ředitel veterinární správy!

Autor: Barbora Kabátová - 
10. února 2016
06:40

Ministr Marian Jurečka začal čistit svoje orgány. Především ty dozorové. Po aféře s antibiotickými medy, kterou odstartoval Blesk, vyměnil ředitele Státní veterinární správy (SVS). A to i přes neustálé opakování, že antibiotika v medu neodhalil Blesk, ale výborná práce »jeho« SVS a SZPI.

Právě na neochotu Státní veterinární správy řešit aféru Včelpa s prodejem antibiotického medu Blesk upozorňoval opakovaně. Trpělivost teď došla i ministrovi, který po téměř dvanácti letech vyměnil ředitele Milana Malenu za Zbyňka Semeráda (54).

 „Pan ministr byl už dlouhodobě nespokojený s výsledky práce předchozího vedení,“ řekl Blesku mluvčí ministra Hynek Jordán. „A medová aféra byla poslední kapkou,“ dodal.

Bývalé vedení SVS působilo v kauze antibiotických medů dost neochotně. Po opakovaném tlaku Blesku však nakonec kontroly SVS přítomnost antibiotického medu ve firmě Včelpo prokázaly.

 

Ministr si od nového vedení hodně slibuje. „Od SVS očekávám nejen úzkou spolupráci s ministerstvem zemědělství a ostatními dozorovými orgány, ale také důslednost, korektnost a objektivitu vůči dozorovaným subjektům při výkonu veterinárního dozoru,“ uvedl Jurečka.

Podle informací SVS bylo v pondělí Včelpu písemně oznámeno ukončení sběru podkladů pro správní řízení ve věci vydání pokuty za porušení zákona o potravinách. V současné době běží 7denní lhůta, ve které se Včelpo může vyjádřit k předloženým podkladům a potom bude vydáno rozhodnutí o uložení pokuty.

mchtfas ( 11. února 2016 13:57 )

Může mi někdo vysvětlit,jak je možné,že ve Včelpu si stále drží ředitele,který údajně o všem věděl.Nepochopitelné.Bordel,bordel,bordel

tgbb. ( 10. února 2016 16:11 )

To, že se dováží závadné potraviny jde va vrub státní správy. Jak mohou přes hranice jet kamiony se závadným medem? SVS i SZPI má přístroje na měření ATB, jeden stojí 10 mega, jsou 2 v republice. Ale seerou na to. A klidně pustí závadné potraviny.

moiaza ( 10. února 2016 10:34 )

 Až bude lidovec Jurečka vyhazovat další, musí si dát pozor, aby omylem nevyhodil sám sebe. Jednou stejně k tomu dojde.

joudajoudovy ( 10. února 2016 09:25 )

dalsi flaternik, ktery vyklizi audiasuv chlev. a co farar otik? dustojnosti, stele vidite sodomu gomoru? pry se jiz nebude konat zazrak, kdy mrkev je rovna a oranzova?

Zobrazit celou diskusi