Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bývalý armádní šéf Šedivý: K úderu teroristů na Česko dojde

Generál Šedivý tvrdí, že před teroristy není v bezpečí ani Praha.
Generál Šedivý tvrdí, že před teroristy není v bezpečí ani Praha.  (Autor: Blesk - Zbyněk Pecák, Ladislav Křivan a Profimedia)
Autor: Zuzana Štíchová - 
19. listopadu 2015
05:00

Češi i ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) si klidně dál můžou myslet, že teroristé do Prahy jezdí jen na rekreaci. Vývoj událostí je ale pak může nepříjemně překvapit. „Dneska si můžeme myslet, že jsme mimo pozornost radikálních islamistů. Zítra to může být jinak,“ uvedl ve Studiu Blesk armádní generál v záloze a bývalý náčelník Generálního štábu Armády ČR Jiří Šedivý. Země je přitom podle něj rozhodně jednou z variant, kudy teroristé pašují zbraně.

„K nějakému úderu dojde, jen nevíme kdy,“ řekl ve Studiu Blesk na adresu Česka Šedivý. „Já si myslím, že bychom neměli být v klidu, protože jak se zvýší významně opatření, která povedou k eliminaci džihádistů v západní Evropě, tak budou hledat jiné cíle. Tam, kde zjistí, že je slabý článek. V tom okamžiku to může být právě Česká republika, která bude tím daným terčem,“ připojil generál.

„Pokud nezvýšíme adekvátně opatření u nás, tak, jak budou zvyšována v Německu a dalších státech západní Evropy, potom bychom se mohli stát tím slabým článkem,“ zmínil Šedivý a dodal: „Česká republika je zcela určitě jednou z variant, přes kterou se pašují zbraně i lidé. Ta opatření, která jsme přijali vzhledem k migrační vlně, jsou velice správná, i když jsme za ně kritizováni.“

Podívejte se na rozhovor Jiřím Šedivým nejen o teroristických hrozbách v Česku.

Video  Je Česko skutečně zatím před teroristy v bezpečí? A jak důležitou zemí je pro pašeráky zbraní? Ve Studiu Blesk odpovídal bývalý náčelník Generálního štábu AČR Jiří Šedivý.  - Zuzana Štíchová, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

boudyyyy ( 19. listopadu 2015 23:47 )

Chybí mi osobnosti,chybí mi silní státníci,kteří se postaví za naši zem.Jsou to jen posluhovači v zajetí EU Ve škole mě učili,že ČR je srdcem Evropy.Je to srdce,které se dá tak snadno zranit??? CHovanec je v klidu,Sobotka je v klidu,naší země se nebezpečí netýká. jak směšné prohlášení. Smutné se dočíst,jděte přes Prahu,tam Vás nikdo nebude očekávat V ČR není jen Praha je spousta měst stát není jen Praha

cukrenka ( 19. listopadu 2015 17:25 )

Chybí nám osobnosti, a my pak volíme menší zlo.... Ti nahoře jsou přeci také "my", a žádní "oni". Chybí nám osobnosti, protože byli zabiti ve válkách nebo odcházeli odtud pryč. Je snadnější se přizpůsobovat než bojovat proti zajetým zvyklostem a modelu chování. Ovšem "zvyklosti" se stále zhoršovaly, vydatně hnojeny zbohatlíky. Tak tomu bylo i po listopadu 89. Taky myslím, že na Česko dojde, oni na nás hledí patrně jako na méněcenné, protože většina občanů tady nemá žádnou náboženskou víru, tedy jsme pro ně zřejmě ještě méně, než jsou jimi nenávidění křesťané.Vidí nás zřejmě jako nedisciplinované a konzumní stvoření bez národní hrdosti. Víra a národní hrdost nám asi opravdcu chybí, a je to právě proto,že je tu zmíněná absence osobností. Dostaneme se z toho?

cobydup ( 19. listopadu 2015 16:19 )

 General ktery se nezucastnil zadne valky?spis trochu k smichu,.

hermanka ( 19. listopadu 2015 14:26 )

 A takovou blbka jako MAJOJO by měli odpálit až na Mars.Šílená kráááva

kerloss ( 19. listopadu 2015 14:13 )

Chovanec se Sobotkou delaji vse co mohou a v CR nehrozi zadny teroristicky utok jak uz od nich zaznelo. Vse je hlidane a nikdo se nikam nedostane kdyz tam nepujde. nase opatreni je nejlepsi sice nevim co se pro to dela a kde ale je nejlepsi. Nejlepsi by bylo kdyby jsme ty cmoudy naplozily a vylozili je az na mori, kdyby to udelali vsechny staty bylo by bezpecne pro evropany. jen ty senilni politici v bruselu a merkelova to nechtej porad pochopit.

Zobrazit celou diskusi