Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mrazivé fotky klubu smrti: Bataclan teroristé vybrali kvůli vazbám na Izrael

Autor: val - 
15. listopadu 2015
09:39

Prostory pařížského klubu Bataclan zaplavila krev. Na jedné z fotografií je jasně vidět, že se koncertní síň v pátek proměnila v dějiště masakru. Podle některých francouzských médií si ale teroristé nevybrali Bataclan za cíl jen proto, že se v něm pohybovalo hodně lidí. Do hledáčku radikálů se prý mohl dostat kvůli tomu, že jeho židovští majitelé v klubu hostili proizraelské akce. Výhrůžkám údajně čelil už v minulosti. 

Koberce nasáklé krví, stopy po kulkách všude kolem a mrtvá těla. Takhle vypadal klub Bataclan po pátečním řádění teroristů. Britský Mirror zveřejnil fotografii, na které je vidět zakrvácený a poničený prostor pařížského klubu. 

Tratoliště krve a mrtvá těla v koncertním sále klubu Bataclan Tratoliště krve a mrtvá těla v koncertním sále klubu Bataclan | Mirror.co.uk

Svědci masakru, včetně těch, kteří se záchránili jen díky tomo, že předstirali mrtvé, popsali, jak probíhalo páteční zabíjení během koncertu americké kapely Eagles of death metal. Podle nich prý tři teroristé s kalašnikovy napřed chladnokrevně postříleli lidi v kolečkových křeslech.

Když lidé uslyšeli první rány, mysleli si napřed, že je to součást vystoupení. Pak ale muzikanti utekli z pódia, zatímco útočníci začali pálit mezi lidi. Útočníci prý byli klidní, třikrát nebo čtyřikrát si nabíjeli zbraně, a střileli i do lidí ležicích na zemi. 

Útočili kvůli vazbám na Izrael

Francouzský týdeník Le Point napsal, že klub Bataclan byl terčem protižidovských skupin po několik let. Citoval dokonce člena jedné z muslimských radikálních organizací, který v roce 2011 prozradil francouzským tajným službám: „Plánovali jsme útok na Bataclan, protože jeho majitelé jsou Židé.“

Klub prý čelil častým výhrůžkám hlavně v letech 2007 a 2008, protože se v něm konaly konference a další akce židovských organizací.

V prosinci 2008, když izraelští vojáci spustili v Pásmu Gazy mohutnou vojenskou operaci Lité olovo, při níž masivně ostřelovali cíle palestinské organizace Hamas, se výhrůžky na Bataclan ještě zintenzivnily. Na internetu se dokonce objevilo video, na kterém skupina maskovaných mladíků vyrazila do klubu a vyhrožovala personálu kvůli další proizraelské akci.

Také to, že v pátek v klubu vystupovala americká skupina Eagles of Death Metal, na jejíž koncert přišlo do Bataclanu na 1500 fanoušků, nemusí být podle médií náhoda. Právě tato kapela totiž v létě koncertovala v Izraeli, což mohlo být protižidovským radikálům trnem v oku.

Video Video z klubu Bataclan, ve kterém zaznívají první výstřely. - YouTube
Video se připravuje ...

ivoadler ( 15. listopadu 2015 21:48 )

Ale jo, já bych o to vysvětlení moc stál. Za každým tvrzením by měla stát fakta. Nebo ne? Obviňování bez důkazů je alibistické a hnusné.

xxxx678 ( 15. listopadu 2015 19:25 )

Psal jste tady,že je vám přes sedmdesát(proto vykám...),tak snad vám nemusim vysvětlovat,že jste napsal hnusný a nevhodný příspěvek!!!???

ivoadler ( 15. listopadu 2015 18:37 )

Můžeš uvést aspoň jeden argument, proč jsem blbej? Zatím jenom papouškuješ naši oficiální propagandu.

gogo ( 15. listopadu 2015 15:49 )

Mrazivé fotky klubu smrti jsou v dané situaci irelevantní. Prapůvodcem tragédie jsou USA, které likvidací Iráku a Libye vytvořili Islámský stát a následnou migrační tsunami, která má proměnit Evropu v Eurábii. Američané si mohou mnout ruce, jak jim jejich plán zatím vychází..

psppa ( 15. listopadu 2015 14:54 )

pepen.. = člen ISIS, jinak se tu nechová jako kráva , zavřete na bulvárech politické diskuze!! Felix a Štiky ponechte.

Zobrazit celou diskusi