Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Mapy i lékárnička: Mobilní aplikace, bez kterých se na dovolené neobejdete

Chytré telefony vám pomocí různých aplikací mohou usnadnit život.
Chytré telefony vám pomocí různých aplikací mohou usnadnit život.  (Autor: profimedia.cz)
Autor: Andrea Ulagová - 
20. července 2015
05:01

Na dovolené byste měli chytrý telefon odložit, ale pokud byste se cítili jak bez pravé ruky, využijte je aspoň jako pomocníky na cestách a instalujte si kromě her a aplikací pro lepší fotky něco užitečného. Blesk vám přináší devět tipů na aplikace, bez kterých se na cestách neobejdete.

1) Google Translator – jazyková bariéra? Žádný problém. Pomocí Google Translatoru vše přeložíte do 90 jazyků. A navíc nepotřebujete internetové připojení, aplikace pracuje offline. Dostupné pro iOS i Android.

2) Booking.com – více než 300 000 možností ubytování ve 180 zemích světa. V nabídce najdete hotely, hostely, penziony, chaty a dokonce luxusní stany v poušti. Můžete si prohlédnout fotografie a přečíst si ověřená hodnocení od ostatních. A hlavně si můžete zarezervovat pokoj. Dostupné pro iOS i Android.

3) Google maps – bez map se neobejde nikdo, v této aplikaci si je můžete ukládat offline. Google maps samozřejmě funguje i jako navigace. Navíc si přes Google maps můžete vyhledávat i spojení MHD, neuvidíte navíc jen odjezdy a příjezdy dopravních prostředků, ale vzdálenost chůze k zastávkám. Dostupné pro iOS i Android.

4) Yelp – velká databáze restaurací, které jsou rozděleny podle zaměření, barů, ale také obchodů, navíc může přispívat i vy: fotografiemi, umístěním nebo např. vyplněním kontaktu na restauraci nebo upřesněním otvírací doby. Dostupné pro iOS i Android

5) Travel app box – aplikace „krabička“, ve které je vše – převody měn, převody základních měřících jednotek, čísla na záchranky a policisty, jaké se používá číslování oblečení v různých zemích a základní fráze v cizích jazycích. To vám nesmí chybět. Dostupné pro iOS i Android.

6) Swim places – už podle názvu je jasné, že jde o aplikaci, která vám poradí, kam si jít zaplavat nejen u nás, ale po celém světě. V databázi najdete rybníky, aquaparky, koupaliště, ale i zatopené lomy. Dostupné pro iOS i Android.

7) Kurzy měn – kalkulačka – aktuální kurzovní lístek neustále při ruce, oblíbené měny a navíc kalkulačka. Pro sofistikovanější jsou tu i grafy.

8) Yr.no – jedna z nejoblíbenějších aplikací pro předpověď počasí z Norska. Předpovědi počasí jsou neuvěřitelně přesné, údaje jsou rozepsány po hodinách, např. včetně síly větru.

Podrobnější údaje jsou rozepsány po hodinách, navíc s množství srážek a silou větru. Když mobil přetočíte, objevíte graf s ještě podrobnějším rozložením teplot. - See more at: http://www.mobinfo.cz/yr-no-dokonala-predpoved-pocasi-nedokonala-aplikace/#sthash.NUMyDZho.dpuf

9) Lékárnička – na dovolené máme jiný režim, proto je dobré mít s sebou aplikaci, která vás upozorní, že si máte vzít lék, který pravidelně berete. Navíc obsahuje evidenci léků a historii jejich užívání.

sarka_mar ( 30. července 2015 16:12 )

Vyzkoušeli jste Tripomatic? www.tripomatic.com Vytváříme ji na míru všem cestovatelům, aby si mohli pohodlně naplánovat itinerář své dovolené díky všem tipům, informacím a mapách ve zvolené destinaci - vše na jednom místě. Pokrýváme více než 1500 destinací! Ozkoušejte a napište nám, jak vám vyhovuje.

mak ( 20. července 2015 11:45 )

 Není nad dovolenou beš všech aplikací, moblu a elektriky.

wallster ( 20. července 2015 10:12 )

v jednoduchosti je krása. proto si nesviním mobil takovými kravinami. nestojím o jejich reklamní bannery

ovoce111 ( 20. července 2015 08:22 )

Obejdu se v klidu bez všech

vog.ht. ( 20. července 2015 07:21 )

Čím více aplikací, tím více debil

Zobrazit celou diskusi