Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Střelba v americkém Bridgeportu: Odnesl to jeden mrtvý a devět zraněných

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
12. června 2015
07:12

Střelba v bytovém komplexu ve městě Bridgeport na východním pobřeží Spojených států dnes zasáhla deset lidí. Po útoku neznámých ozbrojenců jedna osoba zahynula, šest lidí je ve vážném stavu v nemocnici. Policie o pachatelích sdělila pouze to, že se jednalo nejméně o dva mladíky v mikinách s kapucami. Podle místních médií probíhá rozsáhlé pátrání a policie je mužům na stopě.

Výstřely se ozvaly z parkoviště ve čtvrti Trumbull Gardens, kde se v noci na dnešek místního času shromáždila skupina lidí. Na místo činu hlídka přijela po telefonickém oznámení střelby, mohla se ale už jen postarat o mrtvého a zraněné. 

Mrtvým je sedmatřicetiletý otec malé dcery Savonnie McNeil. Odražená kulka pak zasáhla do zad jednu starší ženu, která se sprchovala v koupelně svého bytu. Tři lidé byli zraněni lehce a po ošetření byli propuštěni z nemocnice. Vážná zranění šesti dalších lidí podle lékařů nejsou kritická. 

Motivy pachatelů nejsou známy. „Prostě tam stáli a užívali si večera, povídali si spolu, když najednou vypuklo to peklo,“ řekl novinářům policejní kapitán A. J. Perez o lidech, kteří se stali terči střelby.

Policie rozjela velké pátrání v okolí komplexu, u nějž kvůli ochraně bezpečnosti obyvatel zesílila hlídky. „Vyzývám obyvatele, aby poskytli jakoukoli informaci, kterou (o pachatelích) mají,“ prohlásil na tiskové konferenci starosta největšího města státu Connecticut Bill Finch. Radnice podle něho uvolní z rozpočtu nové finance na bezpečnostní opatření, která by podobným událostem pomohla předcházet. 

Bridgeport leží na pobřeží Atlantiku ve státě Connecticut, necelých 100 kilometrů severovýchodně od New Yorku. Podle bývalého starosty Joea Ganima podobně tragickou událost město nepamatuje.

vrahrychtar ( 12. června 2015 07:58 )

...odnesl to jeden mrtvy...no jeste ze uz byl mrtvej....kdyz ho zabily

Zobrazit celou diskusi