Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Na letišti v New Orleans se střílelo: Útočník vytáhl na ochranku mačetu a sprej proti hmyzu!

Autor: ČTK - 
21. března 2015
08:42

Na mezinárodním letišti Louise Armstronga v New Orleans se v pátek večer střílelo. ABC News to potvrdil úřad šerifa. Útočník později v nemocnici zemřel.

Letiště na Twitteru uvedlo, že blízko letištní haly B došlo k bezpečnostnímu incidentu. Třiašedesátiletý muž přišel na letiště a chtěl projít přes místo, kde se kontrolují palubní vstupenky. Zde se ho pokusil zastavit jeden z pracovníků bezpečnostní služby. Muž v tu chvíli vytáhl sprej proti hmyzu a mačetu, strážníka postříkal a jednu z pracovnic pořezal. Stráž poté začala na útočníka střílet. Útočníka převezli s vážnými zraněními do nemocnice. Po operaci byl v kritickém stavu a ještě týž den zemřel.

Jedna z kulek zasáhla i pracovníka letiště. Naštěstí není zraněním ohrožen na životě.

Totožnost útočníka je známá. Podle šerifa to byl taxikář, ale policie zatím neví, jak se dostal na letiště, zda měl v plánu někam letět ani nezná motiv jeho činu. Policie vyslýchá jeho rodinu.

Úřad starosty New Orleans v prohlášení uvedl, že situace na letišti je pod kontrolou a letiště bezpečné. Veřejnost není nijak ohrožena a provoz na letišti se vrátil do normálu. Letištní hala B, kde se incident uskutečnil, by měla být znovu zcela otevřena dnes, uvedl internetový server Nola.com.

Zobrazit celou diskusi