Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Teroristé zaútočili na americké vojáky: Hackeři zveřejnili jejich adresy

Lovci už mají džihádistů dost
Lovci už mají džihádistů dost  (Autor: Foto: Twitter, archiv Blesku)
Autor: ČTK - 
23. března 2015
21:09

Skupina hackerů údajně spojená s teroristy z Islámského státu zveřejnila na internetu osobní údaje stovky amerických vojáků s výzvou k jejich zabití. Oznámilo to dnes americké ministerstvo obrany, které všechny dotčené příslušníky ozbrojených sil na možné nebezpečí upozornilo. Zveřejněná data podle Pentagonu nepocházejí z žádného úniku citlivých informací. 

Skupina říkající si Hackerská divize Islámského státu zveřejnila fotografie, jména a adresy vojáků s cílem motivovat radikální muslimy v USA k jejich vraždám. Podle mluvčího Pentagonu Stevea Warrena není prokázáno, zda je skupina skutečně odnoží IS. Zveřejněné údaje mohou pocházet z veřejně dostupných záznamů, sociálních sítí a dalších zdrojů, z nichž je skupina mohla shromáždit, uvedl Warren. 

Podle nejmenovaného bezpečnostního činitele citovaného agenturou AP se dosud neobjevila žádná konkrétní hrozba u žádného z dotčených vojáků. USA jsou v čele koalice zemí podnikajících letecké údery na pozice IS v Iráku a Sýrii. Americké úřady v minulých týdnech překazily přípravu několika útoků chystaných údajně v odvetě za americké bombardování. 

zauber ( 24. března 2015 13:21 )

Proletáři z celého světa patří možná minulosti, ale jednou se spojí teroristé z celého světa proti těm nejhorším teroristům - Američanům. Američani pod pláštíkem dobra, škodí kam vlezou.

cipisek134 ( 24. března 2015 08:12 )

santixkauz = největší kretén tady na diskusích. FUCK USA, FUCK NATO, FUCK MALE MONKEY OBAMA! Да здравствует Россия!!

asijo ( 24. března 2015 00:51 )

Teroristi proti teroristům.

fotrpjotr ( 24. března 2015 00:50 )

ISIS jsou děti USA,ti jim umožnili se takto rozšiřovat.

Zobrazit celou diskusi