Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nepokoje v Baltimoru: Policie musela použít kouřové granáty

Autor: ČTK - 
29. dubna 2015
08:39

Navzdory zákazu vycházení pokračovaly v noci na dnešek nepokoje v Baltimoru a policie musela proti skupině demonstrantů použít pepřový sprej, kouřové granáty a gumové projektily. 

Protesty ve městě začaly po pondělním pohřbu černošského mladíka Freddieho Graye, který zemřel po zranění způsobeném při zatýkání. Podle AP jsou nepokoje ve městě nejhorší od roku 1968.

Demonstranti podle AP házeli na policii lahve a zvedali ze země kouřové granáty a házeli je zpět na policii. Zatím nejsou zprávy o zatčených ani vážně zraněných.

Pětadvacetiletý Gray zemřel 19. dubna na následky zlomeniny krčních obratlů, kterou utrpěl o týden dříve při zatýkání. Policie následně připustila, že policisté v rozporu s předpisy nezajistili Grayovi náležitou zdravotní péči. Výsledky policejního vyšetřování mají být oznámeny 1. května.

Ve Spojených státech se v posledních měsících stalo několik případů, kdy bělošští policisté při zásahu zabili černocha. Baltimore se však od ostatních incidentů odlišuje, neboť má černošského policejního náčelníka i černošskou starostku. Ani to ale ve městě nezabránilo protestům a následným střetům s policií.

reiner ( 29. dubna 2015 10:27 )

Ti černí zmetci toho dokáží vždycky náležitě využít hlavně k ničení a rabování. To jsou ve svém živlu

lukreciaborgia ( 29. dubna 2015 10:15 )

jabulim-máte naprostou pravdu!!Ty černé tlamy jsou určitě proputinovské svoloče.Je to hrůza,co se tam děje,ale opice O..,přijde dělat pořádek k nám.Hlavně s černou verbeží.

Zobrazit celou diskusi