Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Boj s exekutory: Dcera neplatila, rodičům zabavili majetek!

Autor: Kateřina Moravcová - 
15. dubna 2015
06:09

Ve strachu žije každý den rodina Sládkova z Chodova na Sokolovsku. Přišli exekutoři a zabavili spotřebiče rodičů zadlužené dcery. Vlastnictví a jejich nákup Sládkovi doložili účtenkami, nikdo s nimi ale prý nekomunikuje.

Rodina má strach, aby se ten hrozný den znovu neopakoval. Všechny spotřebiče a majetek, které exekutor označil žlutými cedulkami, se snaží zachránit. „Poslala jsem exekutorskému úřadu výpis našeho majetku i s účtenkami za jejich nákup. Zda ho obdrželi a vyjmuli z exekuce, nevím. Po telefonu se se mnou nechtěli bavit,“ říká maminka zadlužené Romany, Lenka Sládková. „Mohu potvrdit, že uvedený dokument jsme zahrnuli do exekučního spisu a majetek z exekuce bude vyjmut, toto vyjádření v zákonné lhůtě 30 dnů písemně zašleme. Ústně jsme domluveni na splátkách,“ dodal Radovan Bajgar z Exekutorského úřadu v Přerově.

Jak Blesk včera informoval, Romana Sládková (25) si vzala před lety s přítelem půjčku 50 tisíc, kterou přestala splácet. „Je mi všeho hrozně líto, nechtěla jsem rodičům dělat problémy. Jsou to ale jediní lidé, na které se v nouzi mohu obrátit,“ říká Romana. Její rodiče dceru na holičkách nenechali i přesto, že vychovávají syna Michala (7) s Downovým syndromem. Navíc jsou to pěstouni a každý takový problém jim může pěstounství zhatit.

prvosienka ( 20. dubna 2015 01:00 )

exekutor si robil svoju povinnosť...pani si nemala brať nezmyselné požičky...keď raz na niečo nemám,tak nekupujem..a nezadlžuje...mala velke oči...to,že má postihnute dieťa ..jej vec,ale to neomluva...preo by jej mali odpustiť,,---ako by k tomu prišli iní,,--

zelena.karkulka ( 15. dubna 2015 22:18 )

Tak holt nasadí dietu,potřebují to všichni

babana ( 15. dubna 2015 18:23 )

Nepíšu o bance, resp. o domluvě dlužník x věřitel, ale o tom, že dodnes (tedy nikoliv bývávalo) exekutor jde a zabaví věci, které nejsou majetkem dlužníka a pak s vlastníkem věci nekomunikuje, jelikož dodnes čeká, že vlastník udělá chybu a včas to neobhájí - tento případ je toho příkladem, že nebývávalo, ale je to dodnes.

vary ( 15. dubna 2015 16:29 )

Jedineý zamindrákovaneý debil ceskejxindl tady klonuje sám sebe a zabere tím 5 stran, debil.

bt961 ( 15. dubna 2015 14:40 )

Chápu jak to myslíš. Ale zákony se mění, dnes už exekutor taky nesmí vše. prokáží-li, že je majetek jejich, nic se nestane. Znám hodně případů, kteří reagovali, prokázali a vše si ponechali. Znám i takové, kteří nemohli splácet, pak ale projednali s bankou pozastavení splátek. Pokud ukážeš jen trošku snahu, pak ti banka nevezme vůbec nic a žádného exekutora na tebe nepošle. Tohle co myslíš ty, bejvávalo.

Zobrazit celou diskusi