„Pokud opravdu byla uvalena exekuce na mou osobu, budu se bránit, protože je to nezákonné. Využiji všechny právní cesty a klidně půjdu až k evropskému soudu,“ řekl Blesku vdovec, který se prý oznámení o zahájení exekuce dozvěděl až včera ze zápisu v katastru nemovitostí.

„O majetek se nebojím, tahle exekuce není oprávněná, a dokonce zvažuji podat žalobu na pana Martucciho, protože tohle není už normální,“ dodal.

„Doufám, že ta exekuce, která je na Rychtáře uvalena, je v můj prospěch,“ svěřil se Blesku Martucci, který přes své právníky na Rychtářovi vymáhá 20 000 eur (v přepočtu 560 000 Kč). Jde o částku, kterou vdovci určil italský soud zaplatit jako odškodné Martucciho matce, a částka byla splatná 15. ledna.

Darina má strach

Zatímco si Rychtář z exekuce nic nedělá, jeho exmanželka Darina Nová (56) se děsí toho, co přijde. „Proč má Rychtář exekuci, paní Darina neví. Vím jen, že jí řekl, ať se o to nestará, že s tím jde za právníkem,“ svěřila Blesku kamarádka Nové. „Ty Rychtářovy dvě a půl dvanáctiny domu v Říčanech, na které má po rozvodu právo, nejsou jasně vymezeny. Paní Darině, která je většinovým vlastníkem, mohou oblepit v domě cokoliv. Říkala mi, že to měla udělat už dávno, teď to ale už řeší právník,“ dodala.

Přesná částka, která bude po vdovci vymáhána, není zatím známá. „Lze potvrdit, že podle veřejně přístupného katastru nemovitostí nařídil soud proti dané osobě exekuční řízení. Toto však dosud není zapsáno v Centrální evidenci exekucí, pravděpodobně proto, že ještě nenabylo právní moci,“ řekla Blesku tisková mluvčí Exekutorské komory ČR Petra Báčová.

Video
Video se připravuje ...

Zprávy: Babiš půjde taky do basy, věští Rath! A exekuce na Rychtáře! Blesk TV

Fotogalerie
10 fotografií