Oblečen celý v černé vyrazil Rychtář kolem půl dvanácté dopoledne ke kolejím v Uhříněvsi. Za pár dnů to bude přesně rok, co zde Iveta ukončila svůj život skokem pod vlak. Také bylo půl dvanácté…

Rychtář se vydal na koleje, i když vstup je do těchto míst Drážní správou zakázaný. Hrozilo tak, jako k tomu už několikrát došlo v minulosti, že se bude opět potýkat s policií, která ho už dříve z kolejí mnohokrát odváděla.

„Na Ivetku nikdy nezapomenu. Šel jsem sem ke kolejím, protože to je to pravé místo, kde odešla její dušička do nebe. I ten čas jsem si nevybral náhodou,“ řekl Blesk.cz smutný vdovec, který na místě zapálil svíčku a chvilku tam postál.

Rychtář se zastavil i na místě u dřevěného kříže s žulovým srdcem, který u trati loni nakonec po problémech s Drážní správou zbudoval. „Jsem rád, že je tu i toto místo, u kterého se můžou zastavit Ivetini fanoušci a zavzpomínat na ni. Pro mě však vždy bude místo na kolejích tím, kam půjdu zapálit svíčku,“ dodal Rychtář.

Jak je patrné z fotografií, Rychtář není jediný, kdo na zakázané místo ke kolejím chodí. Svíčky a květiny u dřevěného křížku jsou toho důkazem. Odpoledne se Rychtář vydal na Ivetin hrob, který nechal zbudovat na hřbitově v Říčanech. Přinesl s sebou bílé růže a bílé svíčky, které v lucerničkách zapálil.

Fotogalerie
9 fotografií