Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Další problémy Germanwings: Po vraždícím pilotovi muselo nouzově přistát letadlo!

Autor: ČTK, haj - 
4. dubna 2015
15:24

Německá společnost Germanwings má zřejmě smolné období. Nedávno se s jejich airbusem rozhodl kopilot Andreas Lubitz (†27) záměrně zřítit a zabít tak 150 lidí, nyní musel jiný stroj společnosti předčasně přistát kvůli úniku oleje!

 

Letadlo německé nízkonákladové společnosti Germanwings letící z Kolína nad Rýnem do Benátek bylo v sobotu nuceno předčasně přistát ve Stuttgartu kvůli úniku oleje. Oznámily to samotné aerolinky ve svém prohlášení.

„Z bezpečnostních důvodů byl jeden z motorů stroje vypnut a byla provedena změna kurzu,“ uvedla společnost s tím, že šlo o Airbus A319 se 123 cestujícími a pěti členy posádky na palubě.

„Nešlo o nouzové přistání, cestující opustili letadlo normálně,“ dodala letecká firma s tím, že letoun nyní kontrolují technici. Pro cestující bylo vypraveno náhradní letadlo, které je mělo přepravit na místo určení.

Pro Germanwings je to již druhá nepříjemnost za letošní rok. V březnu jiný airbus této dceřiné společnosti německých aerolinek Lufthansa tragicky havaroval ve francouzských Alpách. Podle dosavadního vyšetřování neštěstí způsobil druhý pilot letadla Andreas Lubitz, který se kvůli psychickým problémům rozhodl tímto způsobem spáchat sebevraždu.

 

 

ellka ( 4. dubna 2015 21:12 )

Myslis ET mimozemstan?

ellka ( 4. dubna 2015 21:10 )

Neslo o nudzove pristatie, lebo cestujuci vystupili normalne. Sice na inom mieste ako bol ich ciel, ale "normalne". To ze lietadlo nebolo schopne doletiet do ciela, pravdepodobne ani letiet dalej nic neznamena, lebo nudzove pristatie sa posudzuje podla toho, ako cestujuci vystupia

stejne ( 4. dubna 2015 19:21 )

Ale jde, ty to jen nevíš.

stejne ( 4. dubna 2015 19:13 )

  Tomu nevěřím.

stejne ( 4. dubna 2015 18:21 )

Do třetice všeho dobrého. V pondělí tu bude novej článek. Germanwings letadlo záhadně v letu snášelo vajíčka.

Zobrazit celou diskusi