Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Matka hladila a líbala rakev: Tisíce lidí se rozloučily s prokurátorem popraveným marxisty

Autor: shp - 
1. dubna 2015
14:26

Chtěl vyšetřit smrt patnáctiletého chlapce Berkina Elvana, který zemřel po zásahu policie. Podle ultralevicové marxistické skupiny teroristů DHKP-C však nad případem nedozoroval správně. Dva radikálové proto vtrhli do budovy soudu, prokurátora Mehmeta Kiraze zajali a dožadovali se splnění několika podmínek. Po neúspěšném vyjednávání muž zemřel. Ve středu se s ním rozloučily tisícovky lidí.

Tisíce lidí se přišly rozloučit s Mehmetem Kirazem, který se stal obětí levicových teroristů. Rakev s prokurátorem byla před samotným pohřbem přinesena před budovu soudu, kde byl šest hodin držen jako rukojmí.

Ve smutečním průvodu nechyběli ani Kirazovi rodiče. Jeho matka propukla v pláč, když hladila jeho rakev. Ceremonie se zúčastnili i přední politici, právníci a lidé zainteresovaní ve vyšetřování smrti Berkina Elvana.

Kiraze zajali dva radikálové z marxistické organizace DHKP-C. Dožadovali se splnění svých podmínek, ke kterým však vláda nepřistoupila. Po šestihodinovém neúspěšném vyjednávání vtrhlo dovnitř ozbrojené komando.

Ultralevicové teroristy na místě rozstřílelo. Kiraz skončil s vážným poraněním břicha. Po převozu do nemocnice zemřel na operačním sále. Lékaři mu již nedokázali pomoci, zranění bylo příliš vážné.

antiall ( 1. dubna 2015 14:41 )

 Jó muslimani nepitvaji.

Zobrazit celou diskusi