Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Matka v kómatu slyšela doktora: Když ji chtěl odpojit, vrátila se mezi živé!

Autor: shp - 
18. března 2015
07:05

Jenny Bone (40) měla milujícího manžela a syna, o kterého se oba s láskou starali. Jenže Britka zápasila s vážnou nemocí nervové soustavy, kvůli které skončila v kómatu. I ve stavu nevědomí však slyšela doktora, jak se ptá jejího chotě, zda chce ženu odpojit od přístrojů, které ji udržují při životě. Manžel odmítl a rozhodně nelitoval. Jenny se poté, co slyšela lékařova slova, zázračně probudila.

Žena upadla do kómatu kvůli Guillain-Barrého syndromu. Jde o vážnou a vzácnou nemoc, která postihuje nervovou soustavu. Lékaři si tak mysleli, že je mozkově mrtvá. Jenže nebyla.

Když byl u jejího bezvládného těla v nemocnici manžel John (58) na návštěvě, zeptal se ho lékař, zda chce, aby jeho manželku udržovaly přístroje při životě, či zda ji chce odpojit. Jako zázrakem Jenny tuto konverzaci slyšela i v kómatu.

Nemohla však nic dělat, nemohla se hýbat. S manželem se navíc dohodla, že když skončí ve vegetativním stavu, chce, aby ji nechal od přístrojů odpojit. „Jako spousta párů jsme i my měli tuto konverzaci. Oba jsme se shodli, že kdyby to takto dopadlo, chceme být odpojeni,“ řekla Jenny Daily Mailu.

Jenže její manžel dohodu nedodržel. Bohudík. „Ve skutečnosti jednal proti mým přáním, ale jsem teď velmi potěšena, že to udělal,“ dodává s úsměvem. Odborníci z celého světa se dodnes neshodli, zda mohou lidé v kómatu slyšet své okolí. Jenny je však jasným důkazem, že to možné je.

jasnovidec01 ( 19. února 2018 12:55 )

petrmetr...tak se nám ukaž ty, ty krasavče

Zobrazit celou diskusi