Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Smrt hospodského českých hokejistů: Zanechal po sobě dvouletého syna!

Autor: Pavel Skořepa - 
15. března 2015
05:00

Oblíbený mezi štamgasty, hokejisty i zaměstnanci. Takový byl hospodský, který se vydal oslavit pětačtyřicáté narozeniny na hory do italského Livigna. Při lyžování zahynul. Zůstaly po něm dvě děti.

Robert byl majitelem oblíbené restaurace českých hokejistů. V italském lyžařském středisku Livigno chtěl oslavit pětačtyřicáté narozeniny, jenže to nestihl. Ještě předtím zemřel na sjezdovce. Ztratil kontrolu nad lyžemi a narazil do sloupu vysokého napětí.

Netruchlí po něm jenom hokejisté, ale i zaměstnanci a hlavně rodina. „Je to hrozná tragédie. Byl to náš šéf a nechal po sobě dvouletého syna,“ řekla servírka v restauraci U Houbaře, která je jen pár kroků od stadionu hokejové Sparty, a tak do ní chodila řada sportovních osobností. Třeba Jiří Zelenka, Richard Žemlička, Jaroslav Nedvěd nebo Patrik Martinec. Právě v pražské Tipsport areně za Roberta drželi fanoušci před utkáním proti Hradci minutu ticha.

Podle informací Blesku se přitom neštěstí stalo na malém svahu. „Prý to byla modrá sjezdovka. Vypnula mu lyže, narazil do sloupu a bylo po něm,“ řekla servírka.

Podle italských médií měl Robert v době nehody helmu i páteřní pás. Ani to mu ale nakonec nepomohlo. Prý došlo po prudkém nárazu k zástavě srdce.