Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Tři dny po narození přišel Vojtíšek o nožičky! Díky vám bude mít rodina na auto

Autor: Tereza Hodáliková - 
6. února 2015
07:31

Není to ani týden, co Blesk poprvé informoval o malém Vojtíškovi… O zákeřných chorobách, kvůli kterým nemá nožičky. Čtenáři Blesku se rozhodli mu pomoci a zaslali už 70 tisíc.

Se dvěma zákeřnými syndromy musela bojovat dvojčátka Měskova (6 měsíců) ještě v bříšku maminky. Oběma hrozila smrt, oba přežili. Bohužel Vojtíškovi museli amputovat nožičky.

Když se rodina začala zajímat o možnosti získání příspěvku na vozidlo, narazila. Nyní totiž žijí v bytě bez výtahu v Praze 4 a plánují zažádat o bezbariérový byt. „Na státní příspěvek máme nárok až od tří let Vojtíška. Asi se předpokládá, že si mamina vystačí s kočárkem,“ popisuje maminka dvojčátek Miriam Měsková. Doufá, že byt, který snad získají, bude v dobrém dosahu MHD. Několikrát týdně totiž musí s dětmi dojíždět na kontroly. „Tady máme tramvaje a autobusy, všemi se dobře dostanu do centra,“ pokračuje maminka Miriam.

Když stát odmítá pomoc, rozhodli se ji najít v Nadačním fondu KlaPeto. „Ten příspěvek, to je něco nepochopitelného. Hlava mi to prostě nebere... Rozhodli jsme se vybrat dostatečné množství peněz, abychom rodině malého Vojtíška pořídili rodinný vůz pro pět osob, do kterého se vejde jak velký kočárek, tak tři autosedačky,“ řekl Jaroslav Petrouš, handicapovaný atlet, mnohonásobný mistr ČR a zástupce fondu KlaPeto.

Maminka: Chceme pomoci i ostatním

Důvodem, proč se zapojili do celé akce nadačního fondu KlaPeto a proč se rozhodli zveřejnit svůj příběh, nejsou primárně finance. „Chceme pomoci i ostatním rodinám. Aby viděly, jak je to celé v této zemi nastavené a jak je to složité. A zároveň když se vybere dostatek peněz, nadační fond KlaPeto obdaruje další rodiny,“ prozradila plány Miriam Měsková. Přispět Vojtíškovi a dalším dětem proto můžete na transparentní účet Nadačního fondu KlaPeto: 2200692979/2010.

Video Vojtíškovi tři dny po narození amputovali nohy! Odumřely mu už v děloze - Tomáš Polák, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

tgbg ( 6. února 2015 12:57 )

Ukrajinské děti z Dombasu zmrzačené a zavražděné moskevskou juntou.

marti33 ( 6. února 2015 09:39 )

twitter : #яВаня , jaVanja Ukrajinské děti z Dombasu zmrzačené a zavražděné chazarskou juntou.

Zobrazit celou diskusi