Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vojtíšek přišel po porodu o nožičky. Čeká na kolínka a užívá si koupání

Autor: Tereza Hodáliková - 
23. července 2015
06:03

Za 14 dnů oslaví rok Vojtíšek a Štěpánek, nyní asi nejznámější česká dvojčátka! Jak se mají? Teď jsou na chatě, koupají se a lékaři připravují Vojtíškovi další protézky. Tentokrát s kolínkem!

Vojtíšek a jeho dvojčátko Štěpánek bojovali se dvěma zákeřnými syndromy ještě v bříšku maminky. Oběma hochům hrozila smrt, oba nakonec přežili. Ale za cenu, že Vojtíškovi museli amputovat nožičky tři dny po porodu.

Lékaři Vojtíškovi nejdříve vytvořili speciální protézky na obě nožičky, které dostal v únoru, druhou pak koncem dubna. Teď se doktoři rozhodli, že nastal ten správný čas na kolínka.

„Ještě nevíme přesně, kdy to bude, ale už se to řeší a budou nové protézky,“ přiznala Blesku maminka Miriam Měsková, která vyrazila s celou rodinou na chatu.

„Jen díky autu, které jsme získali zásluhou sbírky nadace Klapeto, můžeme teď všichni jezdit společně na chatu. Vlakem by to dost dobře nešlo,“ pokračovala dále maminka.

Dvojčátka Vojta a Štěpánek se předčasně narodila 5. srpna. Zatímco Vojtíškovi museli tři dny po porodu lékaři amputovat obě nožičky, vypadalo to, že Štěpánek se všem komplikacím vyhnul…

„Štěpán má moc velkou hlavičku, tak jsme byli na vyšetření, kvůli čemu to je, jestli z genetických důvodů, nebo je tam nějaký problém. Jinak jsou kluci v pohodě,“ dodala k novinkám maminka Miriam.

eda22 ( 23. července 2015 11:37 )

A nezapomeňte na víčka

y1xcvbnm ( 23. července 2015 08:51 )

Hlavně že mu pomohle nadace , jinak by protézky nedostal ???? Hlavně že se dnesk aprolétnbou gripeny za 400 milionů.

Zobrazit celou diskusi