Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Výšlap na Sněžku pro Vojtíška bez nožiček: Pršelo, foukalo, ale vybralo se 630 tisíc!

Autor: tho, jp - 
31. května 2015
05:30

Rekordní účast měl charitativní sobotní výšlap na Sněžku pro Vojtíška Měsku, kterému musely být tři dny po narození amputovány nožičky. I když panovalo větrné a deštivé počasí, na horu vyrazily stovky lidí, a to nejen zdraví, ale i hendikepovaní.

Na Sněžku šel i Vojtíškův tatínek, který synka nesl před sebou v uvazovacím šátku. Před výšlapem, který pořádal Nadační fond KlaPeto, přispěli mnozí rodině desetiměsíčního chlapce na pořízení vozu a dalším postiženým dětem buď nákupem trička, či finanční pomocí. Nakonec se podařilo vybrat celkovou rekordní částku 630 tisíc korun.

Výstup pro Vojtíška odstartoval již od 8:30 na parkovišti v Peci pod Sněžkou. Tahle charitativní akce měla za úkol jediné – pomoci malému chlapečkovi, kterému museli lékaři po porodu amputovat obě nožičky.

Šlo již o třetí ročník Výstupu na Sněžku. Za organizátorem KlaPeto přitom stojí manželka exministra Víta Bárty a bývalá poslankyně Kateřina Klasnová a handicapovaný sportovec a reprezentant ČR v atletice Jaroslav Petrouš. Zajímavým bodem programu byl i koncert Janka Ledeckého. „Část peněz půjde na automobil pro Vojtíška, ale máme vytipované tři děti po mozkové obrně, kterým chceme přispět na potřebnou rehabilitaci v Piešťanech,“ popsal plány Petrouš.

debri ( 31. května 2015 17:15 )

Nějak nechápu o čem jsou místní příspěvky Takže jinak obdiv p.Petroušovi, který tento fond založil a za 3 roky pomohl xtejnému počtu dětí Dík moderátorům kteří jsou od prvniho ročniků stálicemi Alena Zárybnická a Martin Zach PÉTOVI pro kterého se konal lonský ročnik a letos již sám na Sněžku vyšlapal A obdiv všem kteří přišli i přes nepodařné počasí podpořit Vojtíška

debri ( 31. května 2015 16:50 )

dost primitivní nešlapal ani jeho zdravý bráška je jim 10 měsíců

Zobrazit celou diskusi