Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šel házet polena na D1. Přitom měl holku, dobrou práci a normální život

Autor: dce - 
4. února 2015
13:49

Policie i lékaři si lámou hlavu nad nepochopitelným chováním mladého muže, který minulý čtvrtek vrhal až dvacetikilové kusy dřeva na projíždějící auta. Do tragického útoku na D1 žil vcelku normální život – pracoval v otcově firmě, měl přítelkyni, byl oblíbený. Propukla u něj psychická nemoc?

19 kamionů, 9 osobních vozů a jeden lehce zraněný. To je doslova zázračná bilance čtvrtečního útoku mladého muže z Přerova. Vše mohlo dopadnout hůř, kdyby mu nedošla nafta a nezlomil si kotník. Navíc se ani jedno z obřích polen nestalo žádnému řidiči osudným.

Dvaatřicetiletý muž skončil v nemocnici, kde ho také policisté obvinili z obecného ohrožení. Jenže celá věc bude mít ještě dohru – změní se kvalifikace na pokus o mnohonásobnou vraždu? Nebo se naopak možný trest zmírní? Mladý muž totiž může trpět psychickou chorobou.

A ta podle všeho mohla vypuknout právě těsně před jeho útokem. Podle deníku Mladá fronta byl útočník slušný muž ze spořádané rodiny. Měl přítelkyni, se kterou žil v domku na Přerovsku a ještě nedávno pracoval u svého otce ve firmě.

Jenže ani policisté doteď neví, co se vlastně mladému muži dělo v hlavě – leží totiž v nemocnici a jeho zdravotní stav neumožňuje výslech. Na stopu mu policisté přišli právě kvůli jeho zvláštnímu chování, které upozornilo lékaře na to, že se něco děje. Do nemocnice dorazil se zlomeným kotníkem a podle lékařů se choval „velmi podivně“. 

Velmi pravděpodobnou verzí se tedy zdá rozvinutí psychické nemoci, policisté však zatím pracují s teorií amokového jednání. Možná by byla i verze s drogami. Jenže psychickým problémům nahrává i výpověď rodiny útočníka. Podle jejich slov se jeho chování v poslední době začalo měnit.

Pokud by tuto verzi potvrdily psychiatrické posudky, muž by skončil v nařízeném léčení a soudu by se mohl vyhnout úplně.

labid ( 5. února 2015 10:07 )

V takových buranovech jsou zpravidla všichni hasiči. Je to takový folklór

japos22 ( 4. února 2015 22:38 )

Kárl furt po někom plive - to je fakt

marie60 ( 4. února 2015 19:44 )

... může to tak být.Když rodina zjistila jeho divné chování, tak měla s ním něco dělat a nebo i jeho přítelkyně. Pokud bral drogy, tak by měl skončit za mřížemi.Je velký zázrak, že nikdo nezemřel.

marie60 ( 4. února 2015 19:30 )

 

maara666. ( 4. února 2015 18:44 )

Je to hasič.

Zobrazit celou diskusi